04/10/2023   LASA UN COMENTARIU  
Principalele 7 semne că echipa ta este demotivată

Ce se întâmplă când motivarea angajaților este scăzută și care sunt cele 7 semne că echipa ta este demotivată?

În majoritatea situaţiilor, implicarea angajaților este la nivel minim sau chiar la nivel de indiferență, iar acolo unde există indiferență, nu există performanță şi nu există evoluţie! Nici pentru lider, nici pentru echipă şi nici pentru companie. Când laşi motivarea personalului la voia întâmplării, de fapt laşi la voia întâmplării direcţia spre care se îndreaptă echipa și afacerea ta.

 

Pe măsură ce nivelul de motivație al angajaților scade:

  • angajamentul lor va fi tot mai redus;
  • productivitatea echipei va înregistra o scădere semnificativă;
  • loialitatea angajaților față de firmă va fi din ce în ce mai precară.

Ce este esenţial de înţeles: un lider care nu ştie cum să-şi motiveze oamenii, nu va reuşi niciodată să-şi construiască o echipă performantă!

 

Întotdeauna calitatea liderilor determină calitatea echipei şi mai departe calitatea echipei determină rezultatele în firmă:

  • Lideri buni – Echipă bună – Rezultate bune.
  • Lideri slabi – Echipa slabă – Rezultate slabe.

 

În continuare, iată care sunt principalele 7 semne că echipa ta este demotivată:

1. Scăderea nivelului de implicare;

2. Scăderea continuă a entuziasmului;

3. Indiferenţă faţă de calitatea muncii prestate;

4. Indiferenţă faţă de deciziile luate în cadrul echipei;

5. Lipsa de implicare în cadrul şedinţelor;

6. Întârzieri la job;

7. Schimbări de comportament.

 

Cu cât un angajat devine mai demotivat, cu atât se vor manifesta mai multe semnale şi cu atât intensitatea lor va creşte.

Ideea este că poţi identifica cu destul de multă precizie dacă nivelul de motivare al angajaţilor din echipa ta este scăzut, mediu sau ridicat, doar urmărind aceste semnale!

Sunt destul de vizibile şi în acelaşi timp reprezintă un indicator destul de precis al lipsei de motivare a angajaţilor.

Desigur, este important ca atunci când decodifici aceste semnale să ții cont și de context pentru ca interpretarea să fie cât mai corectă.


Te-ai întrebat vreodată care este nivelul de motivație al angajaților tăi?

Întrucât nivelul de motivaţie al angajaţilor ar trebui să fie un indicator de performanţă în companie și nu doar o evaluare opţională este important să găseşti modalităţi de a-l măsura şi îmbunătăţi.

Dacă ești Antreprenor sau Top Manager și nu ai un răspuns clar cu privire la nivelul de motivație și implicare al angajaților din propria firmă, îți ofer acces gratuit la Instrumentul de Evaluare a Motivației Angajaților care te va ajuta să identifici componentele cheie ce afectează nivelul de implicare și productivitate al angajaților.

👉️ Click aici și obține acces gratuit la instrument

 

 

 

Despre autor:

Sunt Gabriel Radu, Fondator PS și Executive Coach, certificat din anul 2011. În tot acest timp, am susținut antreprenori și top manageri din peste 20 de industrii în sistematizarea afacerii și creșterea productivității echipei. În acest sens, am creat și implementat un Sistem de Management & Leadership bazat pe instrumente performante și procese validate în peste 15.000 de ore de Executive coaching.

 


 

Ești antreprenor sau top manager și ai o întrebare specifică sau te confrunți cu provocări în echipa sau afacerea ta?

Programează o sesiune online și hai să identificăm împreună soluții personalizate prin care să depășești cu succes provocările și să-ți atingi obiectivele de business.

👉️ Click aici și află mai multe despre sesiune