19/09/2019   LASA UN COMENTARIU  
Tipuri de angajati: ce oameni trebuie sa pastrezi in echipa ta

Cei mai buni manageri si lideri stiu ca membrii echipei lor se impart in mai multe tipuri de angajati.

In acest sens, am creat un instrument simplu si eficient care te va ajuta sa obtii claritate cu privire la ce angajati ar trebui sa pastrezi in echipa ta.

Pentru aceasta, gandeste-te la urmatoarea perspectiva: maine, cand ajungi la job, esti asteptat de Directorul General iar acesta iti spune: incepand din acest moment, ai la dispozitie exact 12 luni pentru ca echipa pe care o conduci sa fie cu adevarat performanta. Si iti cer performanta intrucat iti voi lasa tie intrega firma iar eu ma voi retrage.

Ei bine, adevarul este ca provocarea pe care o ai in fata este una destul de mare! Este momentul sa-ti analizezi foarte obiectiv si impartial fiecare membru al echipei. Probabil nu toata lumea este potrivita sa ramana in echipa ta. Insa, care sunt oamenii pe care ii iei cu tine in aceasta calatorie?

Esti constient ca fiecare are o anumita influenta in ceea ce priveste succesul echipei, sau dimpotriva esecul echipei. In timp ce unii ridica calitatea echipei, altii o coboara.

Si nu vei reusi sa cresti semnificativ calitatea echipei, daca vei avea o atitudine binevoitoare si vei mentine oameni slabi in jurul tau.

Nu iti recomand sa accepti urmatoarea idee: stii nu este el un angajat prea performant, insa are un suflet bun. Foarte bine, poti sa ti-l faci prieten, vecin, orice vrei tu dar nu membru al echipei!

Si hai sa vedem cum poti identifica oamenii potriviti, cu ajutorul carora sa construiesti o echipa performanta. Pentru aceasta, vei descoperi care sunt cele 4 tipuri de angajati si cum te ajuta acest lucru sa-ti cresti rezultatele. In continuare, iti voi prezenta cele 4 tipuri de angajati.


Tipuri de angajati 1/4: Angajatii emblematici.

Acestia sunt oamenii care dau pulsul activitatilor, sunt cei fara de care echipa nu poate inregistra performanta. Sunt cei mai experimentati oameni si tocmai de aceea prezenta lor in echipa pe de o parte este o necesitate iar pe de alta parte este o conditie.

Nu exista nici o firma care sa inregistreaze crestere fara un nucleu de angajati emblematici.

Ce iti recomand: angajatilor emblematici, asigura-te ca le mentii treaz nivelul de motivatie. Si aici ma refer atat la motivarea financiara cat si la motivarea non financiara.


Tipuri angajati 2/4: Angajatii performanti.

Acestia sunt oamenii care produc rezultate bune. Nu dau ei in general pulsul activitatilor, insa au o contributie importanta la a-l mentine.

Ei fac cea mai mare parte a muncii in echipa. In general au nevoie de ghidare, au nevoie de o usoara sustinere dar mentin cursul calatoriei.

Referitor la motivatie, pe acestia in general ii stimuleaza promovarea si motivarea financiara.


Tipuri de angajati 3/4: Angajatii cu performante medii dar implicati in crestere.

Acestia sunt oamenii care transmit promisiunea: ai incredere in mine, ma voi implica si voi deveni bun!

Cu acestia va trebui sa ai rabdare, intrucat nu sunt inca la nivelul la care sa se descurce singuri. Au nevoie de multa sustinere, au nevoie de incurajare si ghidare in procesul lor de evolutie.

Principalul lor element motivational il reprezinta dezvoltarea.

De aceea, iti recomand sa-i introduci in programe de crestere in cadrul firmei, iar cei care intr-adevar demonstreaza ca se implica si cresc, mentine-i in echipa ta.

Vor creste, vor deveni angajati performanti, iar unii dintre ei chiar angajati emblematici.


Tipuri angajati 4/4: Angajati toxici care nu ar trebui sa existe in echipa ta sau in firma ta

Acestia sunt oamenii care se implica la nivel minim, nu sunt interesati de crestere si au o atitudine negativa care ii influenteaza si pe altii. Sunt angajatii la care activitatea principala o reprezinta barfa si critica.

Ei scad continuu performanta echipei, iar prin comportamentul si atitudinea lor lovesc permanent in cultura organizatiei.

Tu esti singurul care poate decide ce anume vei face cu oamenii din aceasta categorie.

In concluzie, analizeaza cu foarte multa atentie care sunt oamenii pe care alegi sa-i pastrezi in echipa ta, si creaza-le un mediu de crestere. Apoi responsabilizeaza-i si motiveaza-i.

Si atunci, nivelul lor de implicare va deveni mai mare, iar calitatea echipei va creste, si prin urmare afacerea va creste.


Acum ca ai ajuns la sfarsitul acestui articol, vreau sa te felicit pentru interesul acordat!

✪ Daca iti doresti sa ne sustii si sa oferi valoare celor din jur, da un Share, acorda o nota articolului – (click pe Rating) si lasa in sectiunea de Comentarii, opinia ta cu privire la acest subiect!


Succesul tau este programabil!

Gabriel Radu


Alti vizitatori au citit si:

7 Tipuri de lideri ineficienti de care sa te feresti in activitatea ta

Lider de succes – cum faci oamenii sa te accepte si sa te urmeze?

Diferenta dintre lider si manager. (Lider vs Manager)

Ce inseamna leadership si cum sa devii un lider autentic?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *