29/11/2023   LASA UN COMENTARIU  
Cum să eviți cel mai mare coșmar în dezvoltarea afacerii

În dezvoltarea afacerii cel mai mare coșmar al unui antreprenor este ca firma să înregistreze profit mic, deși nivelul său de implicare este foarte ridicat.

Este ca o boală pe care antreprenorul trebuie să o ducă din greu, an după an. Falimentul în multe situații să știi că nu este chiar atât de rău.

Măcar aici știi una și bună, o iei de la capăt, cu lecțiile învățate.

 

(pentru cea mai bună experiență video pe telefon, îți recomand să rotești dispozitivul pe orizontală și să activezi modul Ecran complet full-screen )


Cum să eviți cel mai mare coșmar ca antreprenor?

Durerea mare este când tu, ca antreprenor, te  ocupi de dezvoltarea afacerii și trebuie să preiei din responsabilitățile angajaților, întrucât aceștia sunt slab calificați și nu reușesc să susțină obiectivele de creștere ale companiei.

Și atunci, care este soluția: trebuie să investești în dezvoltarea lor! Nu poți să îi menții slabi, întrucât blochezi dezvoltarea afacerii tale.

Timpul și banii pe care nu-i investești acum pentru a-ți dezvolta echipa, îi vei cheltui mai târziu ca să diminuezi efectele generate de incompetența angajaților și productivitatea lor scăzută.

Doar că, mai târziu, va mai apărea o problemă de care te vei lovi: angajații vor opune rezistență la schimbare, pentru că vor fi obișnuiți cu standarde scăzute.

Am lucrat cu antreprenori în dezvoltarea afacerii care efectiv au trebuit să-și concedieze angajați buni, întrucât aceștia opuneau rezistență la implementarea noilor sisteme de creștere a businessului.

 

Dacă îți dorești creșterea afacerii însă în firma ta, liderii nu au competențele necesare pentru a-și conduce eficient echipa, atunci consecințele sunt inevitabile:

  • calitatea echipei este mediocră;
  • angajații se implică la nivel mediu (iar asta duce la scăderea productivității);
  • mediul de lucru este negativ (iar asta duce la creșterea stresului și a fluctuației de personal);
  • vânzările sunt cu mult sub targetele stabilite.

Practic, fiecare lună ce trece, îți aduce prejudicii din ce în ce mai mari!

De aceea, recomandarea este ca atunci când îți dorești dezvoltarea afacerii în mod strategic să-ți pui în ordine cât mai rapid componentele fundamentale care îți permit consolidarea și dezvoltarea afacerii în mod sustenabil.

Nu vrei să trăiești mai târziu coșmarul antreprenorial care înseamnă: profit prea mic sau chiar riscul de a intra în faliment.

 

Pentru a evita acest coșmar al antreprenorului, îți recomand următorul proces:

 

Pasul 1. Realizează o Diagnosticare a afacerii.

Un instrument de diagnosticare a sănătății afacerii te ajută să identifici care sunt zonele cu cele mai mari probleme în firmă.

 

Pasul 2. Implementează un Sistem de Management.

Asta te ajută să-ți structurezi întreaga activitate și să responsabilizezi oamenii, astfel încât, să crești semnificativ profitul firmei.

 

Pasul 3. Formează un nucleu de lideri performanți printr-un Sistem de leadership.

Rolul lor este să susțină creșterea businessului și să maximizeze potențialul echipei.

 

Pasul 4. Îmbunătățește Sistemul de marketing.

Asta te ajută să câștigi mai multă vizibilitate, să atragi clienți noi și să stimulezi creșterea vânzărilor.

 

Pasul 5. Optimizează procesul de vânzare din companie.

Asta te ajută să răspunzi mai bine la nevoile clienților și să înregistrezi o creștere semnificativă a cifrei de afaceri.

 

În concluzie, investiția în dezvoltarea echipei și dezvoltarea afacerii este critică pentru succesul antreprenorial.

Dacă alegi să nu faci asta, coșmarul antreprenorial devine foarte greu de evitat, punându-ți în pericol echipa, vânzările și profitul.

Singura soluție sustenabilă este să investești din timp, ca să nu lupți mai târziu cu efectele generate de lipsa de maturitate antreprenorială.

 

 

 

Despre autor:

Sunt Gabriel Radu, Fondator PS și Executive Coach, certificat din anul 2011. În tot acest timp, am susținut antreprenori și top manageri din peste 20 de industrii în sistematizarea afacerii și creșterea productivității echipei. În acest sens, am creat și implementat un Sistem de Management & Leadership bazat pe instrumente performante și procese validate în peste 15.000 de ore de Executive coaching.

 


 

Ești antreprenor sau top manager și ai o întrebare specifică sau te confrunți cu provocări în echipa sau afacerea ta?

Programează o sesiune online și hai să identificăm împreună soluții personalizate prin care să depășești cu succes provocările și să-ți atingi obiectivele de business.

👉️ Click aici și află mai multe despre sesiune