Top 10 aplicații-suport care te ajută să înveți

Deja de câteva secole-n șir viața cotidiană este capturată de tehnologiile informaționale. Era digitală plasează în centrul atenției Internetul care semnifică pentru fiecare dintre noi dreptul de a auzi și a fi auzit, a vedea, a ști și mai ales înseamnă a a poseda un grad de sociabilitate. Preferate de majoritatea oamenilor, cărțile electronice au luat locul cele tradiționale, iar dispozitivele de citit cărți online au devenit un accesoriu indispensabil. Nu e nevoie decât de un monitor sau ecran pentru a realiza dorința de a citi romanul preferat.

Necesitatea de a utiliza tehnologiile informaționale se atestă cel mai mult printre rândurile elevilor și studenților. Una din inovațiile care treptat devine indispensabilă este aplicația mobilă. Majoritatea sunt compatibile cu smartphone-urile, iată de ce când se realizează reparația laptopurilor sau mentenanța lor, aceasta nu ne împiedica să accesăm aceste aplicații. În acest articol venim cu sugestii de aplicații care vă vor ajuta sa învățați.

Duolingo: Cunoașterea limbilor străine au devenit un indispensabil al secolului XXI. Niciodată nu e târziu de a învăța o limbă străină și aplicația Duolingo ar fi un bun start, mai ales pentru cei care nu au posibilitatea să frecventeze ore în cadrul unor centre specializate sau școli. Aplicația îți oferă cursuri interactive, cu imagini, pronunție de cuvinte sau diverse jocuri pentru a învăța sau îmbunătăți nivelul de limbă străină (Engleza, Franceza, Spaniola, Germana, Italiana, Chineza etc.)

History Maps of World: Istoria este un obiect destul de dificil, învățarea căreia presupune implicarea memoriei, imaginației și intrigii. Aplicația History: Maps of World pune la dispoziție o multitudine hărți din trecut și prezent pentru ca elevii să urmărească schimbările teritoriale din diferite perioade istorice.

PhotoMath: este aplicația solicitată de elevii care nu posedă o gândire realistă și au nevoie de un suport teoretic pentru a-și realiza temele. Ba chiar și un școlar mai iscusit la calcule poate întâmpina dificultăți la unele exerciții de logică. În cadrul aplicației, este nevoie doar de a îndrepta obiectivul camerei la telefon spre problemă. Ea scanează exercițiul și oferă răspunsul final, precum și explicația, pas cu pas, a rezolvării. Important e să folosim programul pentru a afla algoritmul de rezolvare și nu rezultatul.

Physics Cheat Sheets și Chemistry Cheat Sheets: Uneori studenții și elevii întâmpină greutăți anume la chimie și fizică, deoarece neînțelegerea esenței unor teme poate crea ulterior unele dificultăți. Aceste două aplicații conțin explicații despre fenomenele fizice și reacțiile chimice, o serie de formule de calcul și exemple de exerciții.

 2011 World Factbook: Tot ce ar trebui să cunoască elevii despre țările de pe glob, din punct de vedere geografic, politic, economic, militar poate fi găsit în această aplicație. Aici mereu puteți găsi informații utile nu doar pentru ore, ci și pentru cultura personală și dezvoltare multilaterală.

Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia: Sunt enciclopedii electronice care pot să vă ajute în procesul de documentare pentru un eseu, referat sau proiect la diferite discipline.

My Study Life: Aplicația My Study Life este cât se poate de utilă pentru elevii care ar vrea să fie mai organizați. Aceasta îi ajută să-și alcătuiască și să respecte programului zilnic, săptămânal și lunar pentru a nu rata testele, examenele sau alte evenimente importante.

Dropbox Mobile: În ultimul timp, în cadrul lecțiilor, sunt des practicate activitățile în grup. Elevii moderni au de salvat, de trimis și de păstrat multe fișiere și documente. Aplicația Dropbox îi ajută să organizeze și să păstreze texte, fotografii și video pe un card virtual cu o capacitate de până la 2 GB.

Evernote: Evernote este una dintre cele mai populare aplicații pentru luat notițe în rândul tinerilor. Pe lângă notițe, poți să faci liste, să atașezi documente, să creezi agende, etc. Încă un avantaj este faptul că aplicația poate fi accesată de pe orice dispozitiv, atât laptop sau tabletă, cât și smartphone.

Tiny Scanner: permite scanarea paginilor din cărți, manuale, caiete, conspecte ale colegilor în câteva minute prin intermediul camerei foto a telefonului Deci, e un adevărat scaner portabil!

Deși sunt aduse argumente certe că tradiționalele cărți nu pot fi înlocuite cu cele digitale, noi nu putem să excludem complet inovațiile, care ne ușurează activitățile și economisesc timpul. Putem spune că noi nu doar ne conformăm, dar și devenim dependenți de aparatele digitale. Pe seama lor avem nu doar de câștigat, deoarece nu putem cuprinde tot într-o singură aplicație. În plus, tehnica nu e perfectă, ea poate da erori sau deviații. Așadar, dacă aveți posibilitatea, combinați metodele moderne de învățare cu cele tradiționale pentru a avea succes în studii.

Rating
Top 10 aplicații-suport care te ajută să înveți Overall rating: 5 out of 5 based on 1 reviews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *