16/09/2019   LASA UN COMENTARIU  
Recastigarea increderii si reconstruirea relatiei personale sau profesionale

In acest articol despre recastigarea increderii iti pun la dispozitie un instrument simplu in 5 pasi, prin care poti reconstrui o relatie din care a disparut increderea.

Poti folosi acest instrument indiferent ca vorbim despre o relatie in plan personal sau in plan profesional.


Recastigarea increderii – instrument in 5 pasi

Pasul 1. Constientizeaza Problema.

Schimbarea intotdeauna pleaca de la constientizare. Asadar, constientizeaza efectele distrugerii relatiei si mai departe, decide daca esti dispus sa te implici in reconstructia acesteia. Daca raspunsul este afirmativ, atunci poti trece la urmatorul pas in reconstructia relatiei.

Pasul 2. Cere iertare persoanei fata de care ai gresit si spune-i ca vrei sa reconstruiesti relatia.

Daca persoana nu este dispusa sa ierte si nu vrea sa se implice in reconstructia relatiei, nu vei putea face asta de unul singur. Si atunci, iti recomand sa renunti. Nu incerca sa reconstruiesti de unul singur, ceea ce poate fi reconstruit doar in doi.

Sa stii ca iertarea nu este o slabiciune ci o caracteristica specifica oamenilor puternici. Oricine poate fi razbunator, sa stii ca asta nu este mare lucru! Insa putini au puterea si intelepciunea de a ierta.

Pasul 3. Asuma-ti riscurile dar in mod intelept.

Deja stii ca increderea are insemnatate numai atunci cand oamenii au ceva de pierdut. Daca nu ai nimic de pierdut nu discutam despre incredere.

Prin urmare, reconstructia increderii, va implica anumite angajamente si poate chiar si unele riscuri (poti pierde timp, energie, bani, etc).

Faptul ca esti dispus sa reconstruiesti relatia, nu ar trebui sa-ti umbreasca gandirea. Nu fa promisiuni si nu-ti lua angajamente a caror pret depaseste cu mult valoarea relatiei. Schimbul trebuie sa fie unul corect.

Pasul 4. Colaborati in reconstructia relatiei.

Vorbiti deschis despre ce trebuie facut pentru reconstructia relatiei si apoi luati-va reciproc angajamentul sa va implicati. Nu trebuie sa stabiliti ceva complicat. In general, lucrurile simple dar aplicate in mod corect si congruent cu intentia pe care o ai, iti vor aduce cele mai bune rezultate.

Pasul 5. Sarbatoriti Victoria!

Consolidarea relatiei la nivel mental si emotional este important sa se faca prin recunoasterea victoriei. De ce? Intrucat creierul uman este programat sa fie permanent in cautarea placerii. Acesta asociaza victoria cu o stare emotionala care consolideaza si mai puternic relatia.

Victoria nu presupune organizarea unui eveniment complex. Nu discutam despre asa ceva. Poate fi ceva mult mai simplu, dar sa fie un moment incarcat de sinceritate si insotit de bucuria victoriei.

Asadar, 5 pasi simpli pe care daca ii urmezi vei putea sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia.


Mai multe informatii despre cum sa devii un lider remarcabil care stie cum sa construiasca o echipa implicata si motivata, gasesti in cursul:

Lider remarcat & Echipa fantastica

Curs de leadership

Pentru mai multe detalii despre acest curs online – Click aici


Succesul tau este programabil!

Gabriel Radu

Daca vrei sa treci la urmatorul nivel in dezvoltarea ta personala sau in conducerea echipei si cresterea afacerii, rasfoieste agenda noastra de cursuri online – Click aici

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 raspunsuri

 1. Buna Ziua,
  As vrea sa fiu abonat la un news-letter daca exista.
  Ca si angajator sunt interesat de a pune la punct un sistem de recrutare care sa functioneze rapid si cu costuri minime.
  Va multumesc.
  Mihai Binselan.

 2. Mihai spune:

  Interesant, scurt, succint si cuprinzător. Doresc, dacă este posibil, o lectură mai detaliată.

 3. Alina spune:

  Un continut de calitate si explicat pe intelesul tuturor.

 4. Bokor Monica spune:

  Credeam ca CV-ul meu este complet si foarte bun pe zona mea de aplicabilitate.
  M-am inselat si multumesc pentru noile informatii care cu siguranta, odata aplicate, vor face din CV-ul meu unul cu adevarat competitiv.

 5. Marincas Marioara spune:

  Foarte, foarte interesant articolul este amplu, detailat si util!!!
  Va multumesc!

 6. Bodea Mariana spune:

  Informatii foarte valoroase. Multumesc, multumesc, multumesc!

 7. Constantin Matei spune:

  Multumim pentru articol, foarte bun parerea mea 🙂

 8. MARIANA POP spune:

  Iti multumesc Gabriel Radu pentru acest articol. Este un foarte bun GHID pentru manageri.