15/06/2017   LASA UN COMENTARIU  
Leadership autentic: Află dacă echipa te urmează ca lider sau ca şef

Astăzi vorbim despre leadership autentic, întrucât acesta este esențial pentru succesul unei companii.

Dacă ai o poziție de conducere, probabil că te-ai întrebat:

– Ce poţi să faci pentru a te asigura că oamenii te aceptă ca lider şi îşi doresc ca tu să îi conduci?

Pentru a te ajuta să obții un răspuns corect, am să îți pun la dispoziţie un instrument de verificare foarte eficient, care constă în 3 întrebări.  Iar dacă obţii 3 de DA, atunci fii sigur că oamenii te acceptă ca lider.

 

Leadership autentic: Când te urmeză echipa ca lider?

 

Prima întrebare: Oamenii pe care îi conduci au încredere în tine, ca lider?

Există câteva lucruri esențiale pe care dacă le faci, garantat vei câștiga încrederea echipei tale, ca lider.

Iată care sunt acestea:

  • Ești carismatic și persuasiv în interacțiunea cu oamenii;
  • Faci ceea ce spui (adică ești de caracter);
  • Ești competent ca lider (atât pe zona de specialitate, cât și pe zona de conducere);

În concluzie, acestea sunt principalele 3 lucruri esențiale prin care poți să câştigi încrederea echipei tale. Cu cât le vei aplica mai des și mai corect, cu atât oamenii vor avea mai multă încredere în tine și te vor considera un lider autentic.

 

A doua întrebare: Poţi să mă ajuţi?

Discutăm aici despre nivelul competențelor tale pe două zone: Zona de Expertiză şi Zona de Leadership. Să ştii că ambele sunt la fel de importante.

Din păcate, am întâlnit mulţi oameni cu poziţii de conducere, care făceau greşeala de a supraevalua importanța  Zonei de Expertiză şi de a subevalua importanța Zonei de Conducere.

Însă, membrii echipei mai ales cei buni şi foarte buni, nu vor accepta ca lider pe cineva care are un nivel mediu al competențelor. Îi pot accepta ordinele ca şef, însă niciodată nu îl vor accepta ca lider autentic!

 

A treia întrebare: Vrei să mă ajuţi?

Vorbim aici despre nivelul tău de implicare în dezvoltarea echipei. Dacă 20% din timpul tău îl aloci ca să-ţi dezvolţi oamenii, atunci ai obţinut şi al 3-lea DA.

 

În concluzie, dacă la cele 3 întrebări ai răspuns cu 3 de DA, atunci oamenii te acceptă ca lider şi îşi doresc ca tu să îi conduci. Practici un leadership autentic!

Dacă nu, stabileşte ce ar trebui să îmbunătăţeşti cât mai rapid, întrucât atunci când oamenii NU te acceptă ca lider înseamnă că vor să fie conduşi de altcineva care face lucrurile în mod diferit!

În leadership, ori înveţi cum să-ţi conduci echipa prin influenţă, ori vei căuta metode de constrângere prin care să determini oamenii să te urmeze, caz în care îţi vei pierde leadership-ul.

În primul caz obţii dăruirea oamenilor şi reuşeşti să te conectezi cu ei de la inima la inimă.

În al doilea caz, obţii cel mult implicarea lor la nivel minim.

 


Dacă vrei să afli cum să îți conduci echipa astfel încât să creşti în mod accelerat nivelul de implicare și rezultatele în afacere urmărește cursul 👉️ Leadership Mastery.
 

 

 

Despre autor:

Sunt Gabriel Radu, Fondator PS și Executive Coach, certificat din anul 2011. În tot acest timp, am susținut antreprenori și top manageri din peste 20 de industrii în sistematizarea afacerii și creșterea productivității echipei. În acest sens, am creat și implementat un Sistem de Management & Leadership bazat pe instrumente performante și procese validate în peste 15.000 de ore de Executive coaching.

 


 

Ești antreprenor sau top manager și ai o întrebare specifică sau te confrunți cu provocări în echipa sau afacerea ta?

Programează o sesiune online și hai să identificăm împreună soluții personalizate prin care să depășești cu succes provocările și să-ți atingi obiectivele de business.

👉️ Click aici și află mai multe despre sesiune