20/11/2023   LASA UN COMENTARIU  
Recrutare Top Management: Cum determini un candidat de top să lucreze în firma ta

Dacă ești antreprenor și îți dorești să atragi candidați valoroși care să contribuie la obiectivele de creștere ale afacerii este necesar să-ți construiești o strategie pentru Recrutare Top Management.

 

(pentru cea mai bună experiență video pe telefon, îți recomand să rotești dispozitivul pe orizontală și să activezi modul Ecran complet full-screen )


Cum determini un candidat de top să lucreze în firma ta?

Pentru a avea succes într-o „Strategie de Recrutare Top Management”, îți recomand să-i faci cunoscute candidatului următoarele 3 elemente esenţiale:

 

1. Prezintă-i Planul de Dezvoltare al afacerii pentru următorii 3-5 ani.

Asta îi va crea candidatului o imagine de ansamblu privind direcţia în care se îndreaptă compania şi îi va creşte nivelul de încredere că este în locul potrivit.

 

2. Prezintă-i Rolul pe care îl are în acest plan.

Îţi sugerez ca în momentul în care îi prezinţi rolul lui în acest plan, să vizezi ultimile două niveluri din Piramida lui Maslow:

  • Nivelul 4: Nevoia de Stimă;
  • Nivelul 5: Autorealizare.

Dacă în Piramida lui Maslow te orientezi spre niveluri inferioare, cum ar fi nevoia de securitate sau de apartenenţă, atunci rata de succes va fi foarte mică pentru recrutare top management.

 

3. Prezintă-i Beneficiile.

Referitor la beneficii, îţi recomand una dintre următoarele 3 variante, însă tu alege-o pe cea care se potriveşte cel mai bine în contextul în care te afli cu afacerea.

Varianta 1: Oferă-i cu 5-10% mai mult decât concurenţa.

Varianta 2: Oferă-i un salariu mai mare decât concurenţa (poate cu 20-30% mai mult), însă condiţionează-i pachetul salarial. La ce mă refer: Oferă-i 60% parte fixă a pachetului salarial și 40% parte variabilă care se acordă în funcţie de rezultate.

Această strategie îl va menţine implicat de la o lună la următoarea, astfel încât să-şi poată câştiga în totalitate partea variabilă. În acest fel, angajatul este mult mai implicat, iar firma plăteşte în funcţie de rezultate.

Varianta 3: Oferă-i compensaţii şi beneficii semnificativ mai mari decât concurenţa, însă creşte-i proporţional nivelul responsabilităţilor în companie.

Prin urmare, dacă vrei să atragi candidați de top în firma ta, concentrează-te pe o strategie de recrutare top management care să-i ofere candidatului o imagine clară a oportunităţilor de carieră pe care le are precum și beneficiile pe care le poate obţine.
 

 

 

Despre autor:

Sunt Gabriel Radu, Fondator PS și Executive Coach, certificat din anul 2011. În tot acest timp, am susținut antreprenori și top manageri din peste 20 de industrii în sistematizarea afacerii și creșterea productivității echipei. În acest sens, am creat și implementat un Sistem de Management & Leadership bazat pe instrumente performante și procese validate în peste 15.000 de ore de Executive coaching.

 


 

Ești antreprenor sau top manager și ai o întrebare specifică sau te confrunți cu provocări în echipa sau afacerea ta?

Programează o sesiune online și hai să identificăm împreună soluții personalizate prin care să depășești cu succes provocările și să-ți atingi obiectivele de business.

👉️ Click aici și află mai multe despre sesiune