17/11/2023   LASA UN COMENTARIU  
Recrutare personal: Cum să atragi oameni buni în firma ta

Un proces de recrutare personal eficient asigură identificarea și atragerea celor mai potriviți candidați pentru jobul disponibil.

În general, oamenii buni nu sunt neapărat în căutarea unui loc de muncă atunci când firma ta are nevoie de ei.

Fiind buni, deja lucrează în alte firme, unde Managementul şi Leadership-ul sunt puse la punct, în firme care le oferă posibilităţi de evoluţie profesională şi financiară și care deja au implementat strategii eficiente de recrutare personal.

 

(pentru cea mai bună experiență video pe telefon, îți recomand să rotești dispozitivul pe orizontală și să activezi modul Ecran complet full-screen )


Recrutare personal: Ce ai putea să faci pentru a atrage oameni buni  în firma ta?

O bază de date cu potențiali candidați este un instrument esențial pentru orice companie care dorește să se asigure că are acces la cei mai buni oameni atunci când are nevoie de ei. Pentru asta, îţi recomand două strategii de recrutare personal eficiente:

 

Strategia 1 de recrutare personal: Menţine deschis permanent cel puţin un anunţ angajare general pe care să-l distribui pe canale de recrutare.

Îți recomand un anunț de angajare  în format video care să prezinte:

  • spaţiul de lucru;
  • echipa;
  • atmosfera din cadrul firmei;
  • testimoniale de la  angajaţi;
  • cultura organizaţională a companiei;
  • detalii despre modul în care se poate aplica la job;
  • Call To Action (îndemnul la acţiune) care poate să vină din partea CEO-ului, a echipei, a managerului, a persoanei responsabile de interviuri din departamentul de HR, etc.

 

Care este direcția principală a mesajului din acest video:

“Dacă consideri că ai un nivel bun de expertiză și poți aduce valoare în firma noastră, indiferent de poziția pentru care aplici, atunci completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru o sesiune de discuții”.

 

Strategia 2 de recrutare personal: Organizează o competiție tehnică pentru specialiști.

Dacă obiectivul tău este să atragi specialiști din zona tehnică, o soluție este să organizezi o competiție pentru aceștia.

La final poți acorda și un premiu substanțial. Aceasta competiție atrage candidați talentați care sunt dispuși să-și demonstreze abilitățile.

 

 

 

Despre autor:

Sunt Gabriel Radu, Fondator PS și Executive Coach, certificat din anul 2011. În tot acest timp, am susținut antreprenori și top manageri din peste 20 de industrii în sistematizarea afacerii și creșterea productivității echipei. În acest sens, am creat și implementat un Sistem de Management & Leadership bazat pe instrumente performante și procese validate în peste 15.000 de ore de Executive coaching.

 


 

Ești antreprenor sau top manager și ai o întrebare specifică sau te confrunți cu provocări în echipa sau afacerea ta?

Programează o sesiune online și hai să identificăm împreună soluții personalizate prin care să depășești cu succes provocările și să-ți atingi obiectivele de business.

👉️ Click aici și află mai multe despre sesiune