LIFE COACHING

Vrei să faci o schimbare majoră în zona personală sau profesională şi ai nevoie de claritate şi susţinere?


Înscrie-te la o sesiune online 1la1!

După înscriere te voi contacta telefonic în maxim 24 de ore pentru a stabili de comun acord data şi ora sesiunii online.

Câteva cuvinte despre mine:

Sunt Gabriel Radu, antreprenor, life & executive coach, fondator la Programarea Succesului, membru certificat John Maxwell Team şi autor al mai multor cursuri online.

Experienţa mea în cifre:

0

de când livrez programe de dezvoltare personală şi profesională

0

de când formez antreprenori, manageri şi lideri

0

ore de life & executive coaching în ultimii 11 ani

0

industrii deservite

Certificari:

În timpul acestei şedinţe de life coaching vom analiza împreună situaţia în care te afli, apoi vom construi o strategie şi un plan de acţiune dedicat problemelor pe care le întâmpini. Prin urmare, îţi voi pune la dispoziţie întreaga mea experienţă şi instrumentele necesare cu ajutorul cărora să identifici soluţii optime la provocările tale!

Cum te pot ajuta în şedinţa de life coaching să treci peste provocările din viaţa ta?

Pentru început să stabilim – Ce înseamnă coaching?

Coaching-ul este o relaţie profesională prin care un coach susţine coachee-ul (persoana participantă sau grupul), punându-i la dispoziţie tehnici şi instrumente eficiente, prin care aceasta să ajungă la rezultatele pe care şi le doreşte în zona personală sau profesională, în cel mai scurt timp posibil.

Prin coaching te voi ajuta să-ţi clarifici:

  • ce anume vrei să realizezi;
  • de ce să realizezi acele lucruri;
  • în ce direcţie te vor conduce acțiunile tale;
  • care este strategia şi planul de acţiune pentru a ajunge la rezultat.

În viaţă, lipsa de clarificare mentală este cea mai întâlnită cauza a eşecului. Gândeşte-te: crezi că ai putea realiza un obiectiv pe care nici măcar nu l-ai definit clar şi specific? Ei bine, aşa ceva nu este posibil! De-a lungul timpului am întâlnit în şedinţe de coaching nenumărate cazuri în care oamenii au făcut această greşeală ani la rând. Apoi, şi-au dat seama că preţul pe care l-au plătit a fost extrem de mare. De ce? Pentru că au plătit cu ani din viaţa lor.

Dacă vrei să îţi stabileşti obiective clare şi realizabile care să ducă la rezultate concrete, te invit să faci primul pas! Schimbările pe care le obţii în urma unui proces de coaching sunt permanente şi au impact pozitiv asupra ariilor importante din viaţa ta.


De ce să te înscrii la această şedinţă de life coaching?

Această şedinţă de coaching este pentru tine dacă:

  • Vrei să faci o schimbare majoră în zona personală sau profesională şi ai nevoie de claritate şi susţinere;
  • Vrei să te ajut să-ţi construieşti un plan de acţiune personalizat cu angajamente clare, care să producă rezultate;
  • Vrei să elimini blocajele şi tiparele mentale limitative care te împiedică să evoluezi personal / profesional;
  • Vrei să devii mai perseverent şi mai productiv;
  • Eşti copleşit de taskurile zilnice şi vrei să îţi organizezi timpul în mod eficient;
  • Ai de luat decizii importante şi vrei să te asiguri că nu vei regreta mai târziu;
  • Vrei să comunici clar şi convingător;
  • Vrei să obţii echilibru între zona personală şi cea profesională;
  • Vrei să treci la următorul nivel şi ai nevoie de cineva care să te susţină.

Este sau nu pentru tine aceasta sesiune de coaching?

Este posibil ca în acest moment să te gândeşti că life coaching-ul nu este pentru tine. Sau poate că ai mai lucrat până acum cu un alt coach iar rezultatele nu te-au mulţumit. Şi probabil ţi-ai zis: “Nu cred că life coachingul poate fi soluţia la problema mea!” Însă, ceea ce îţi recomand este să-ţi păstrezi mintea deschisă şi atitudinea pozitivă. După mai bine de 13 ani în care am livrat peste 12.000 de ore de coaching, atât 1 la 1 cât şi corporate, pot să-ţi spun că una dinte cele mai nocive atitudini mentale este: “Lasa că ştiu eu mai bine!”

De ce spun că este cea mai nociva mentalitate? Întrucât te împiedică să obţii rezultatele pe care ţi le doreşti. Ok, dar cum se întâmplă asta? Este simplu… Atunci când consideri că ştii tu mai bine, cei din jur aleg să se dezvolte. Şi în timp ce oamenii din jurul tău aleg să se dezvolte în mod continuu, tu scazi. Prin urmare, atunci când ajungi să crezi că ştii totul, de fapt pui capac evoluţiei personale şi spui NU schimbării! Este valabil atât în zona personală cât şi în cea profesională.

Ce spun cei care au beneficiat de şedinţa de life coaching?


Cum te ajut prin life coaching să preiei controlul vieţii tale?

De-a lungul experienţei am identificat patru niveluri de evoluţie spre rezultate. Important de reţinut este că fiecare nivel îţi determină calitatea vieţii într-un anumit mod:

Nivelul 1. Focalizare pe muncă.

În coaching focalizarea pe muncă trebuie scoasă din cadrul discuţiei. Este un nivel mult prea coborât care nu va produce nicio schimbare semnificativă. Din păcate, mulţi oameni nu văd imaginea de ansamblu, nu conştientizează în ce direcţie se îndreaptă viaţa lor pe termen mediu şi lung.

Nivelul 2. Focalizare pe obiective.

În coaching este necesar ca obiectivele să fie privite dintr-o perspectivă corectă. Obiectivele în sine nu reprezintă nimic altceva decât harta călătoriei tale spre rezultate. Obiectivele sunt doar ţintele în care tragi pentru a ajunge la rezultat. Dacă între timp identifici alte obiective care să te conducă mai repede la rezultatul dorit sau la rezultate mai mari, atunci îţi recomand să schimbi obiectivele. Este important să nu faci fixaţie pe obiective.

Nivelul 3. Focalizare pe rezultate.

În coaching nu te interesează munca, nu te interesează nici măcar obiectivele în sine. Ceea ce te interesează sunt REZULTATELE. Însă, nici acestea nu sunt pe primul loc. De ce? În general, mulţi oameni au tendinţa să se axeze doar pe rezultat şi pierd din vedere călătoria până la rezultat. Însă, călătoria este cea din care înveţi cum să faci lucrurile în mod corect.

Nivelul 4. Focalizare pe procesul tău de dezvoltare.

În calitate de coach, mă interesează în primul rând procesul tău de evoluţie, astfel încât să obţii rezultatul / rezultatele dorite, dar să ţinteşti şi mai departe. Vreau să înveţi cum să ajungi la rezultatele pe care ţi le doreşti fără ajutorul meu. Cu alte cuvinte, mă interesaza să descoperi prin experienţa şi învăţare, cum să gândeşti şi să acţionezi pentru a produce rezultate în mod repetat.

În concluzie, prin coaching începi să te dezvolţi, să creşti, să devii mai bun. Vei începe să găseşti soluţii concrete acolo unde iniţial păreau că sunt doar probleme. Şi asta se întâmplă pentru că ai învăţat cum să te foloseşti de probleme pentru a deveni mai bun, ţi-ai dezvoltat noi abilităţi. În coaching, nu contează ce cred eu că ar fi important pentru tine, întrucât scopul meu este să te ajut să descoperi singur ce este cu adevărat important pentru tine!


Cum se desfăşoară un proces de coaching?

Dacă nu eşti familiarizat cu procesul de coaching, iată care este formula completă în 9 paşi:

1

Clarificarea mentală

Aici trebuie să stabileşti ce vrei cu adevărat, care este obiectivul pentru care apelezi la coaching.

2

Motivația

Aici trebuie să stabileşti care sunt motivele pentru care ai decis să te implici în realizarea obiectivului. Fără să ai motivaţia potrivită îţi vei pierde entuziasmul, îţi va scădea nivelul de implicare iar în aceste condiţii va fi aproape imposibil să-ţi atingi obiectivul propus.

3

Situația prezentă

Aici trebuie să evaluezi starea prezentă, adică situaţia în care te afli în acest moment.

4

Principalele obstacole

Aici trebuie să stabileşti ce anume te blochează sau te încetineşte în realizarea obiectivului propus.

5

Opțiuni posibile

Aici trebuie să identifici opţiunile posibile şi să le analizezi.

6

Selectarea opțiunii

Aici trebuie să alegi cea mai eficientă opţiune prin care să-ţi realizezi obiectivul propus.

7

Ecologie

Aici trebuie să analizezi dacă soluţia pe care o alegi nu produce efecte negative atât pentru tine cât şi pentru ceilalţi.

8

Stabilirea resurselor necesare realizării obiectivului

Aici trebuie identificate atât resursele pe care le ai, cât şi cele de care ai nevoie. Cele mai importante resurse în coaching sunt: timpul, banii, oamenii şi abilităţile.

9

Strategia și planul

Aici vom stabili strategia şi planul de acţiune.


De ce să nu ratezi această oportunitate?

Dacă te confrunţi cu anumite probleme pe care nu ştii cum să le rezolvi sau întâmpini dificultăţi în anumite contexte pe care nu ştii cum să le abordezi, vreau să ştii că te înţeleg! De-a lungul experienţei am întâlnit tot felul de situaţii posibile, iar asta îmi oferă convingerea fermă că te pot ajuta să găseşti soluţii practice la provocările tale.

Ce pierzi dacă alegi să nu te înscrii:

1. Nu vei avea şansa să identifici acele bariere care te ţin departe de ceea ce îţi doreşti.

2. Pierzi ocazia de a-ţi construi un plan cu paşi clari de acţiune, care să te ajute să identifici soluţii practice la problemele sau nevoile tale de dezvoltare.

3. Nu vei primi acces la instrumente specifice care să te ajute să găseşti soluţiile optime la provocările pe care le întâmpini.

De obicei atunci când lucrurile nu merg bine e tentant să dai vina pe altcineva. Însă, recomandarea mea ar fi să nu faci asta. Asumă-ţi responsabilitatea rezultatelor şi ţine cont că în viaţă nu ai timp să faci toate greşelile posibile! Dacă îţi doreşti să treci peste provocările pe care le întâmpini, coachingul poate fi soluţia optimă! Personal consider că ar fi păcat să ratezi oportunitatea de a produce schimbări pozitive şi durabile în viaţa ta!


FAQ - Întrebări frecvente şi răspunsuri:

Eşti la un click distanţă de a găsi know-how, soluţii verificate şi adaptate la probleme ce par imposibil de rezolvat. Nu îţi mai pierde timpul şi energia cu lucruri care nu funcţionează! Preia controlul vieţii tale şi devino cea mai bună versiune a ta!

După înscriere te voi contacta telefonic în maxim 24 de ore pentru a stabili de comun acord data şi ora sesiunii.