20/01/2023   LASA UN COMENTARIU  
Studiu de caz – HORECA: Provocări & Soluţii – Business de 5 Mil €

Leadership studiu de caz:

Astăzi, te invit să urmărești studiul de caz al unui antreprenor care a construit un business de 5 Milioane de € în industria cafelei.

Este vorba despre Mirel Fleancu – Fondator la Espresso Cafe, cu aproape 20 de ani de experiență pe piața de business din România.

Espresso Cafe este unul dintre cei mai importanți operatori de automate de cafea și băuturi calde din România, iar de-a lungul timpului au mai fost dezvoltate încă 2 arii de activitate:

  1. Magazin online de cafea, accesorii și consumabile mai exact tot ce ține de industria cafelei atât pentru sectorul B2C cât și B2B. (www.espressocafe.ro)
  2. Coffe shop de tip 2Go și cafenele de tip 2Stay unde te poți relaxa sau chiar lucra.

La bilanțul anului 2021, Espresso Cafe (FLEGO COM SRL) a închis anul cu o cifră de afaceri de 5 Milioane de € și un nr de 67 de angajați în tot grupul.

Mi-a făcut o deosebită plăcere să-l cunosc pe Mirel și să lucrez cu el timp de 7 luni în programul de Executive Coaching.

Mirel este un antreprenor determinat care a conștientizat cât de important este să ai la dispoziție un sistem bine pus la punct prin care să-ți conduci echipa pentru a deveni cu adevărat performantă.

Tocmai de aceea, l-am invitat să ne împărtășească atât provocările pentru care a apelat la Executive Coaching cât și soluțiile identificate în timpul programului.

 

Provocări identificate:

  • Gestionarea unei echipe de 67 de angajați în cel mai eficient mod posibil;
  • Creșterea performanțelor echipei prin instrumente eficiente de coaching și leadership;
  • Implementarea unui proces de recrutare eficient pentru a atrage cei mai potriviți candidați din piață;
  • Implementarea unui plan de inducție și a unui plan de carieră pentru creșterea gradului de retenție.

 

În continuare, te invit să urmărești integral studiul de caz!

(dacă folosești un telefon, îți recomand să urmărești studiul de caz pe ecran complet).

 

 

Etapele programului de Executive Coaching pe care Mirel le-a parcurs:

 

Etapa I. SISTEM DE LEADERSHIP

Implementarea unui sistem de leadership cu pași clari de acțiune și instrumente performante de coaching prin care să-ți organizezi și să-ți conduci echipa mult mai ușor .

 

Etapa II. PROCES DE RECRUTARE

Implementarea unui proces de recrutare: construirea avatarului de potențial candidat și a anunțului de recrutare pentru a atrage cei mai potriviți candidați din piață.

 

ETAPA III. MANAGEMENT OPRAȚIONAL

  • Implementarea unui plan de inducție pentru o integrare cât mai bună a angajaților în companie și menținerea focusului pe livrarea de rezultate.
  • Construcția planurilor de carieră pentru a susține viziunea companiei și pentru a crește gradul de retenție al angajaților.

 


Instrumentul de Diagnosticare a sănătății afacerii

Dacă ești Antreprenor sau Top Manager și îți dorești să obții o perspectivă obiectivă asupra direcției în care te îndrepți cu afacerea într-un mediu de business dinamic și competitiv, îți ofer acces gratuit la Instrumentul de Diagnosticare a sănătății afacerii.

Prin intermediul acestui instrument, vei avea oportunitatea să realizezi o diagnosticare a afacerii, analizând elemente critice precum: modelul de business, strategiile de marketing, structura organizațională, activitățile operaționale și nivelul de leadership din compania ta.

👉️ Click aici și obține acces gratuit la instrument

 

 

 

Despre autor:

Sunt Gabriel Radu, Fondator PS și Executive Coach, certificat din anul 2011. În tot acest timp, am susținut antreprenori și top manageri din peste 20 de industrii în sistematizarea afacerii și creșterea productivității echipei. În acest sens, am creat și implementat un Sistem de Management & Leadership bazat pe instrumente performante și procese validate în peste 15.000 de ore de Executive coaching.

 


 

Ești antreprenor sau top manager și ai o întrebare specifică sau te confrunți cu provocări în echipa sau afacerea ta?

Programează o sesiune online și hai să identificăm împreună soluții personalizate prin care să depășești cu succes provocările și să-ți atingi obiectivele de business.

👉️ Click aici și află mai multe despre sesiune