28/11/2023   LASA UN COMENTARIU  
7 Strategii pentru un Interviu de Exit reușit

În lumea dinamică a mediului de afaceri, gestionarea resurselor umane reprezintă un aspect esențial pentru succesul oricărei companii. Iar interviul de exit reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente pe care le poți folosi pentru a identifica atât motivele reale pentru care angajații demisionează, cât și aspectele ce pot fi îmbunătățite în cadrul companiei. În acest fel, poți preveni demisiile viitoare și contribui totodată la consolidarea unei culturi organizaționale sănătoase în companie.

 

(pentru cea mai bună experiență video pe telefon, îți recomand să rotești dispozitivul pe orizontală și să activezi modul Ecran complet full-screen )


Top 7 Strategii pentru un Interviu de Exit reușit:

 

1.Folosește aceleași întrebări de fiecare dată.

Doar în acest fel, poți evalua comparativ răspunsurile tuturor angajaților care părăsesc compania.

 

2.Stabilește momentul potrivit susținerii interviului.

Momentul cel mai potrivit este la jumătatea distanței dintre anunțul intenției de a pleca și plecarea efectivă.

 

3.Nu folosi chestionare.

Poți afla mai multe într-o conversație sinceră și deschisă decât într-un interviu formal și rigid. Răspunsurile le vei nota ulterior într-un centralizator.

 

4.Conectează-te cu angajatul.

Pentru a fi transparent, spune-i angajatului care este motivul pentru care purtați această discuție și ce subiecte urmează să abordați.

 

5.Desemnează o singură persoană responsabilă pentru Interviul de Exit.

Managerul de HR ar putea fi persoana potrivită care să țină acest interviu.

 

6.Nu confunda Interviul de Exit cu o conversație.

Dacă Interviul de Exit se amestecă cu alte discuții, atunci se diminuează semnificativ eficiența acestuia și rolul pentru care a fost introdus ca procedură în companie. Această greșeală transformă Interviul de Exit într-un instrument inutil pentru Departamentul de Resurse Umane.

 

7.Încheie într-o notă pozitivă.

În final, exprimă-ți recunoștința pentru feedback-ul primit și încheie discuția într-o notă pozitivă. Trebuie să-i lași o impresie cât mai pozitivă despre companie și bunele intenții pe care top-managementul le are cu toți angajații.

 

Prin aplicarea celor 7 strategii pentru un interviu de exit reușit, poți transforma momentul interviului într-o oportunitate valoroasă de învățare și îmbunătățire a culturii organizaționale.

Prin aceste practici, nu numai că vei preveni demisiile viitoare, ci vei contribui și la consolidarea unei culturi organizaționale sănătoase și orientate către succesul comun. În final, interviul de exit devine nu doar un instrument eficient, ci și un pas semnificativ în construirea unei echipe performante.

 

 

 

Despre autor:

Sunt Gabriel Radu, Fondator PS și Executive Coach, certificat din anul 2011. În tot acest timp, am susținut antreprenori și top manageri din peste 20 de industrii în sistematizarea afacerii și creșterea productivității echipei. În acest sens, am creat și implementat un Sistem de Management & Leadership bazat pe instrumente performante și procese validate în peste 15.000 de ore de Executive coaching.

 


 

Ești antreprenor sau top manager și ai o întrebare specifică sau te confrunți cu provocări în echipa sau afacerea ta?

Programează o sesiune online și hai să identificăm împreună soluții personalizate prin care să depășești cu succes provocările și să-ți atingi obiectivele de business.

👉️ Click aici și află mai multe despre sesiune