Obiceiuri ale oamenilor de succes pe care le poti adopta si tu!

In acest articol am sa-ti fac cunoscute acele obiceiuri pe care daca ti le dezvolti, vei reusi sa-ti imbunatatesti semnificativ calitatea vietii. Pentru inceput sa ne indreptam atentia asupra unor oameni de succes, care au dezvoltat imperii: Bill Gates, cofondatorul Microsoft cu o avere de 75 de miliarde de dolari, Amancio Ortega, fondatorul marcii Zara, cu o avere de 67 de miliarde de dolari si Warren Buffet, afacerist american cu 60, 8 miliarde de dolari.

Probabil ca te intrebi ce-i cu acesta insiruire si de ce iti vorbesc despre cei mai bogati oameni din lume. Iar raspunsul este unul cat se poate de simplu: pentru a invata de la oameni de succes, pentru a invata din experientele acestora.

Si ce au in comun majoritatea oamenilor de succes? Obiceiuri! Da, obiceiurile sunt cele care iti determina directia spre care te indrepti in viata si prin urmare iti determina rezultatele! Mai jos ti-am construit o lista cu cele mai importante obiceiuri care i-au ajutat pe cei mai bogati oameni sa ajunga in top:

Obiceiuri ale oamenilor de succes

1. Oamenii de succes isi cunosc punctele slabe si punctele forte

Stiu ca tendinta majoritatii este sa-si imbunatateasca punctele slabe. Insa aceasta este o perspectiva destul de limitata daca vrei rezultate mult mai bune. Scopul nu este sa iti imbunatatesti punctele slabe de la 3 la 5. Asta nu te va distanta de mediocritate. Oamenii care au ajuns in top nu sunt buni la toate. Ei au devenit foarte buni doar pe o anumita zona in care actioneaza. Scopul tau este sa-ti identifici punctele forte si sa le cresti de la un 6-7 la un 9 sau poate chiar 10. Asta te va face un expert in aria ta de expertiza si iti va creste semnificativ valoarea. Iar valoarea intotdeauna va atrage rezultate mai mari.

2. Oamenii de succesc si-au gasit vocatia

Daca vrei sa ajungi sus, sa devii valoros pentru cei din jur, sa poti ajuta oamenii, mai intai va trebui sa-ti gasesti voacatia, sa identifici ceea ce vrei sa faci cu multa pasiune chiar daca nu ai fi platit pentru munca depusa… Bineinteles un timp limitat :). Cand esti condus de pasiune, esti gata sa depasesti provocarile, sa te ridici cand esti cazut, sa indraznesti acolo unde altii nu au avut curaj. Vei fi asemenea unui alpinist care isi forteaza limitele si face lucruri aproape imposibile.

3. Oamenii de succes investesc in propria dezvoltare personala

Investitia in propria dezvoltare personala, este optionala, doar in conditiile in care alegi sa fii un om obisnuit. Nu spun ca asta este rau. Daca esti multumit cu asta, chiar este in regula. Insa, daca iti doresti mai mult, atunci dezvoltarea ta personala nu mai reprezinta o optiune de viata. Este o conditie si va trebui sa investesti in dezvoltarea ta pe masura obiectivelor propuse.

4. Oamenii de succes se inconjoara cu oamenii pozitivi

Atitudinea celor din jur te influenteaza fie negativ, fie pozitiv. Este principiul liftului din leadership: cand esti in lift pe orice buton apesi, ori urci, ori cobori. Similar este si in viata ta: unii oameni te ridica, altii te coboara. Tocmai de aceea este important sa te asociezi cu oameni pe care ii admiri, de la care ai ce invata, oameni care te conduc mai departe, care te ajuta sa vezi acolo unde nu reusesti singur.

Sunt acei oameni care au trecut prin provocarile ce te asteapta si iti pot fi ghizi in drumul tau catre obiectivele propuse. Daca nu cunosti personal oameni de succes, nu-i nici o problema, citeste carti scrise de astfel de oameni, asculta audiobook-uri, urmareste interviuri cu ei, practic incearca sa te identifici cu modul lor de gandire si actiune.

dezvoltare personala

5. Oamenii de succes folosesc timpul in mod eficient

Rezultatele la care vei ajunge in viata vor fi dictate de abilitatile tale si timpul pe care il ai la dispozitie. Aici vreau sa iti spun un singur lucru semnificativ: nu exista ideea, nu am timp. Daca tu spui ca nu ai timp pentru un anumit lucru, de fapt, ceea ce spui este ca acel lucru inca nu reprezinta pentru tine o prioritate.

Este o foarte mare diferenta. Tu iti arati prioritatile in viata in functie de cum iti aloci timpul. Vezi pe ce este consumat timpul tau si gestioneaza-l in directia a ceea ce produce rezultate semnificative in viata ta.

Faptul ca esti ocupat nu inseamna ca produci si rezultate, de fapt daca analizezi putin, cei mai ocupati oameni sunt cei care muncesc cel mai mult si au cele mai mici rezultate. Cei care au de 10 ori mai mult, acestia nu muncesc de 10 ori mai mult. Dar ce fac ei diferit? Ei bine, ei gandesc la o scara de 10 ori mai mare. Este o foarte mare diferenta. Asadar, prin tot ceea ce faci, gandeste doar in termeni de rezultate si la un nivel mare.

6. Oamenii de succes nu rateaza oportunitatile

Marile oportunitati trebuie fructificate. Ori faci asta, ori oportunitatile vor trece pe langa tine. Este valabil in viata personala, profesionala, bani, relatii. Practic este valabil in toate aspectele importante ale vietii tale.


Acum ca ai ajuns la sfarsitul acestui articol, vreau sa te felicit pentru interesul acordat!

 Daca iti doresti sa ne sustii si sa oferi valoare celor din jur, da un Share si acorda o nota articolului – (click pe Rating)!

 Sigur ca lista putea continua insa motivul pentru care m-am oprit, este pentru a-ti da voie sa contribui si tu! Daca in ultimile 6 luni ti-ai creat/dezvoltat un obicei nou care te-a ajutat sa-ti imbunatatesti calitatea vietii, impartaseste aceasta experienta cu noi.


Succesul tau este programabil!

Gabriel Radu

Rating-ul tau
Obiceiuri ale oamenilor de succes pe care le poti adopta si tu! Overall rating: ★★★★★ 5 based on 1 reviews
5 1