23/01/2020   LASA UN COMENTARIU  
Forma versus continut: cum trebuie sa arate un model de CV?

10 secunde – de atat timp se bucura CV-ul tau atent construit. In maxim 10 secunde un recruiter va decide daca va dori sa te cunoasca face to face.

Deci, 10 secunde sunt destul timp pentru a acoperi:

 • care sunt skill-urile tale
 • ce training-uri si certificari ai
 • care a fost parcursul tau profesional
 • ce realizari notabile ai avut la fiecare post?

Ce implica cele 10 secunde?

In primul rand, recruiter-ul nu are timp sa parcurga mai mult de doua pagini de CV. Astfel CV-ul tau trebuie sa fie structurat in asa fel, incat sa ofere instant informatia necesara.

In al doilea rand, un recruiter nu cauta un job description, el cauta un membru al echipei. Un profesionist care deja a obtinut rezultate notabile va detalia proiectele din care a facut parte, provocarile cu care s-a confruntat si solutiile concrete pe care le-a propus si care au dus la un deznodamant satisfacator.

In al treilea rand, CV-ul tau trebuie sa iti prezinte experienta in domeniul pentru care aplici. Aici este momentul in care recrutorul va observa daca esti credibil si daca ai expertiza necesara pentru a fi chemat la interviu.

Cauti solutii practice la provocarile din afacere, cariera sau dezvoltarea ta personala?

Inscrie-te in comunitate!


Dupa inscriere primesti pe e-mail linkul de acces la biblioteca noastra de cursuri online.

Ce trebuie sa fie un CV?

Sigur in punctul acesta te gandesti la CV-ul tau care, cel mai probabil, se intinde pe minim 3 pagini si iti dai seama ca cele 3 pagini nu au nicio sansa sa atraga atentia pentru mai mult de 10 secunde. Cum poti remedia situatia? Cum poti profita la maxim de cele 10 secunde?

CV-ul tau trebuie sa fie o promisiune care va crea din prima instanta o relatie de incredere cu recrutorul si care il va atrage de partea ta:

 1. CV-ul tau trebuie sa promita din primul moment ca va oferi informatie relevanta recrutorului – trebuie sa aiba un design atractiv, astfel atragi atentia.
 2. CV-ul tau trebuie sa indeplineasca promisiunea – continutul trebuie sa fie structurat intuitiv si sa se concentreze exact pe acel know-how care te face irezistibil pentru post, astfel confirmi o prima impresie pozitiva.

Desi in prezent exista mai multe optiuni pentru crearea online a unui CV, aceste design-uri ofera suportul necesar sintetizarii concrete a informatiei.

Iar daca asteptarile create de un design bun nu sunt concretizate in informatii relevante, atunci promisiunea de care vorbeam mai sus a fost incalcata, iar cele 10 secunde irosite.


CV-ul de o singura pagina.

Un proiect 100% romanesc, Reedact este raspunsul la intrebarea ”imi ajung 10 secunde pentru a face o impresie buna”, iar raspunsul este ”Da!”.

Cand vine vorba de crearea unui CV bun, cea mai des intalnita problema o reprezinta alegerea informatiilor relevante. Coplesiti de prea multe idei, utilizatorii ajung sa puna absolut tot parcursul lor profesional. Rezultatul: un CV frumos dar plin de informatii care nu aduc plus valoare nici candidatului, nici recruiter-ului (liceu absolvit, primul job din facultate, etc.).

Reedact este un proiect care te motiveaza sa te concentrezi pe esenta abilitatilor tale. Prin limitarea spatiului la o pagina de A4, formatul unic te ajuta sa incluzi numai ce este cu adevarat relevant pentru recruiter.

CV-ul Reedact ofera acces dintr-o singura privire la:

 • date de contact
 • certificari
 • cunostinte si tools
 • abilitati principale
 • experienta profesionala (impartita in realizari si arii de responsabilitate).

Organizat intuitiv si concentrandu-se doar pe ce este important din cariera ta, CV-ul Reedact te va ajuta sa iti dai seama exact cat de multe stii sa faci si cate ai realizat – pe scurt, te ajuta sa te cunosti pe tine.

Programat pentru lansare la sfarsitul primului trimestru din 2020, Reedact se afla in faza de MVP si deja a strans feedback de la aproape 300 de utilizatori. Site-ul lor este https://reedact.com/, iar feedback­-ul primit pana in prezent confirma dorinta candidatilor de a iesi in evidenta si dorinta recrutorilor de a deveni mai eficienti in procesul de talent search.

Tu ce spui? Esti pregatit sa iti descoperi knowhow-ul?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 raspunsuri

 1. Buna Ziua,
  As vrea sa fiu abonat la un news-letter daca exista.
  Ca si angajator sunt interesat de a pune la punct un sistem de recrutare care sa functioneze rapid si cu costuri minime.
  Va multumesc.
  Mihai Binselan.

 2. Mihai spune:

  Interesant, scurt, succint si cuprinzător. Doresc, dacă este posibil, o lectură mai detaliată.

 3. Alina spune:

  Un continut de calitate si explicat pe intelesul tuturor.

 4. Bokor Monica spune:

  Credeam ca CV-ul meu este complet si foarte bun pe zona mea de aplicabilitate.
  M-am inselat si multumesc pentru noile informatii care cu siguranta, odata aplicate, vor face din CV-ul meu unul cu adevarat competitiv.

 5. Marincas Marioara spune:

  Foarte, foarte interesant articolul este amplu, detailat si util!!!
  Va multumesc!

 6. Bodea Mariana spune:

  Informatii foarte valoroase. Multumesc, multumesc, multumesc!

 7. Constantin Matei spune:

  Multumim pentru articol, foarte bun parerea mea 🙂

 8. MARIANA POP spune:

  Iti multumesc Gabriel Radu pentru acest articol. Este un foarte bun GHID pentru manageri.