0755 134 053

office@programarea-succesului.ro

Managementul resurselor umane in faza de angajare, este un serviciu de consultanta si selectie de personal, prin care va sustinem in procesul de angajare al celor mai potriviti candidati, astfel incat sa obtineti rezultate cat mai mari in afacerea dumneavoastra.

Principalele beneficii pe care le aveti in procesul de colaborare cu noi:

 • selectia candidatilor cu cea mai mare dedicare si potential de crestere;
 • motivare non-financiara pentru angajatii noi;
 • integrarea noilor angajati in firma;
 • angrenarea noilor angajati intr-un proces de evolutie in cadrul firmei;
 • reducerea fluctuatiei de personal;
 • minimizarea costurilor de timp si resurse umane necesare pregatirii noului angajat;
 • cresterea performantelor echipei pe termen mediu si lung;
 • cresterea nivelului de motivatie in interiorul echipei;
 • cresterea calitatii serviciilor oferite de firma.

Managementul Resurselor Umane: 4 pasi pentru un proces de colaborare eficient

Vrem sa ne asiguram ca veti angaja cei mai potriviti candidati, astfel incat sa va construiti o echipa dinamica si cu potential foarte mare de crestere. De aceea, pentru a raspunde cu precizie nevoilor de angajare a firmei, procesul de colaborare va avea o structura in 4 pasi:

 • Pasul 1. Vom discuta pentru a avea o imagine clara a nevoilor de angajare a firmei;
 • Pasul 2. Vom stabili clar cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca fiecare candidat;
 • Pasul 3. Vom realiza interviurile astfel incat sa raspundem foarte specific solicitarilor pentru care ne contactati;
 • Pasul 4. Vom oferi un raport de evaluare specific fiecarui candidat.

Cum realizam cea mai buna selectie de resurse umane?

Pentru managementul resurselor umane, este fundamental ca noii angajati sa fie angrenati inca de la inceput intr-un proces rapid de crestere profesionala. In ziua de astazi, managementul resurselor umane, ar trebui sa puna mare accent pe motivarea angajatilor pe doua directii principale: motivare non-financiara si motivare financiara in functie de rezultate.

 

Pentru angajatii care inca nu au experienta pe jobul pentru care au aplicat, o motivare non-financiara, bazata pe crestere, cel putin pentru o perioada de cativa ani, este mult mai puternica decat motivarea financiara. Motivul este cat se poate de simplu si bine ancorat in realitate: motivatia non-financiara conecteza noul angajat cu dorinta lui de dezvoltare in cadrul firmei. In continuare sunt prezentate cele doua etape ale procesului de angajare a celor mai potriviti candidati:

Etapa 1– Managementul Resurselor Umane Selectia candidatilor cu cea mai mare dedicare si potential de crestere

Prin acest proces de selectie, vom identifica cu precizie, in cazul fiecarui candidat, cele mai importante cerinte in procesul de angajare:

 • atitudine si increre in sine;
 • bune intentii (de incredere);
 • putere de convingere;
 • control emotional;
 • loialitate si directie profesionala;
 • grad de disponibilitate la angajare;
 • grad de disponibilitate pentru invatare/crestere;
 • grad de satisfactie salariala;
 • nivelul de comunicare;
 • realizarea unui proces de vanzare (pentru job in vanzari);
 • alte cerinte de angajare (suntem flexibili si adaptabili cerintelor).

Etapa 2 – Managementul Resurselor Umane Integrarea noului angajat in organizatie (durata 3h) – optional

In cea de-a doua etapa privind managementul resurselor umane in faza de angajare, acordam o atentie deosebita celor mai importante aspecte psihologice privind integrarea noului angajat in firma, precum si conectarea acestuia cu jobul si cultura organizationala.
In timp ce va ocupati de dezvoltarea afacerii, noi ne ocupam de integrarea noilor angajati. Scopul este sa va atingeti obiectivele propuse cu noul angajat, in cel mai scurt timp posibil.

 

Fiecare angajat va trece printr-un proces complet de integrare in cadrul firmei. Realizam asta printr-o sesiune de coaching in trei pasi, prin care vom integra noul angajat, in mod progresiv, in cultura organizatiei:

 • Managementul Resurselor Umane - Pasul 1: Conectarea mentala si emotionala a noului angajat cu jobul si cultura organizatiei
 • Managementul Resurselor Umane - Pasul 2: Maximizarea gradului de implicare, prin stabilirea elementelor motivationale
 • Managementul Resurselor Umane - Pasul 3: Focalizarea noului angajat pe dezvoltare in cadrul firmei

Ce ne diferentiaza in managementul resurselor umane?

Managementul resurselor umane in faza de angajare, implica multa responsabilitate si cunoastere avansata a mecanismelor motivationale ale angajatilor.
Coaching-ul la nivel international este cel mai eficient instrument de generare a elementelor motivationale si tocmai de aceea are puterea de a conecta noul angajat, cu jobul si cultura organizationala.

 

Astfel, pentru a ne asigura ca angajati personal de cea mai buna calitate, am combinat metoda profesionala de selectie a candidatilor cu o sesiune de coaching.
Am ales sa ne diferentiem de metodele clasice de interviu, pentru a raspunde cat mai specific nevoilor de crestere ale afacerii dumneavoastra. In plus, putem personaliza acest serviciu, in conformitate cu nevoile afacerii dumneavoastra.

De ce sa folositi servicii profesionale in procesul de angajare?

In mod sigur, in cadrul departamentului de resurse umane al firmei in care actionati, exista persoane care ar putea realiza interviuri de selectie a candidatilor. De fapt, majoritatea firmelor apeleaza la aceasta metoda… aparent gratuita!

 

Insa, hai sa analizam obiectiv care sunt de fapt costurile reale, atunci cand este scapata din vedere selectia candidatilor cu cea mai mare dedicare si potential de crestere! Ca sa aveti o imagine corecta, este suficient doar sa analizati in mod obiectiv, pierderile pe care le produc în organizaţie angajarea candidaţilor nepotriviţi. Ganditi-va:

 

– Care sunt pierderile financiare lunare datorate angajarii candidatilor nepotriviti, în locul candidatilor focalizati pe crestere profesionala continua?

 

– Care sunt pierderile de timp si energie ale membrilor organizatiei, implicati in procesul de pregatire pentru noul angajat?

 

– Cum difuzeaza atitudinea negativa a unui angajat nepotrivit si lipsa lui de implicare, in directia celorlalti membri ai echipei?

 

– Cum este afectata imaginea firmei, atunci cand un angajat bun dar neloial, pleaca peste 6-12 luni la o firma concurenta?

 

– Cum ingreuneaza managementul resurselor umane, acei angajati care de fapt nu ar trebui sa existe in firma dumneavoastra?

 

Acestea sunt consecinte grave care afecteaza in mod direct rezultatele financiare ale firmei si ingreuneaza managementul resurselor umane. Ganditi-va la toate aceste pierderi pe care le produce un angajat nepotrivit timp de o luna. Dar pe o perioada de 6 luni?
Este o certitudine faptul ca angajarea candidatilor nepotriviti implica pierderi financiare, pierderi de timp si afecteaza in mod semnificativ atat performanta echipei, cat si imaginea de brand.

De ce sa lucrezi cu Gabriel Radu?

Gabriel Radu este coach, trainer, speaker si autor. Este fondator la "Programarea Succesului", un brand de dezvoltare personala si profesionala.

Principalele motive pentru care sa lucrezi cu el:

 • Activeaza de 10 ani ca trainer;
 • Este coach, teacher si speaker certificat John Maxwell Team;
 • Are o foarte buna expertiza in coaching - peste 4200 de ore in ultimii 6 ani;
 • Are experienta practica in zona interviurilor (peste 5 ani);
 • A dezvoltat in Romania si alte produse / servicii profesionale pentru angajare, promovate si de Best Jobs;
 • A publicat mai multe materiale de dezvoltare personala (14 CD-uri, 130 de filme, 2 carti distribuite national si international pe Amazon).

Managementul Resurselor Umane: Ce instrumente de analiza vor fi folosite in timpul interviului?

Pentru a raspunde concret solicitarilor pentru care apelati la serviciile noastre in procesul de anga­jare al celor mai potriviti candidati, vom folosi tehnici profesionale din urmatoarele zone de expertiza:
 • analiza de microexpresii faciale in scopul identificării autenticitatii a ceea ce spune candidatul;
 • analiza avansata a gesturilor;
 • analiza caracteristicilor vocale şi a stresului vocal, care sunt indicatori ai presiunii psihic emotionale, in scopul identificarii congruentei intre ceea ce spune si ceea ce gandeste candidatul;
 • programare neuro-lingvistica.

Detalii Organizatorice:

Indiferent ca optati pentru prima etapa sau ambele etape in procesul de angajare al celor mai potriviti candidati, interviul se poate desfasura:

VARIANTA 1 La sediul firmei, oriunde in tara;

VARIANTA 2 Online (prin Skype cu camera web şi microfon).

Garantam aceeasi eficienta atat prin Skype, cat si la sediul firmei!

Care este investitia in acest serviciu?

Ganditi-va la cat de mari sunt prejudiciile, cand in locul unui candidat potrivit, focalizat pe crestere si dezvoltare in cadrul firmei, este angajat un candidat nepotrivit.
Probabil ca in primele 12 luni de la angajare, doar pierderile financiare, depasesc poate de 20-30 de ori, costul unei analize profesionale a candidatului.
In mod sigur, responsabilii de resurse umane din cadrul firmei pe care o reprezentati, au o imagine destul de clara a prejudiciilor aduse de angajarea candidatilor nepotriviti.

 

Pentru a realiza un raport profesional de analiza a candidatului, vom pleca de la solicitarile aferente pozitiei de angajare. In urma interviului, raportul de analiza al fiecarui candidat va contine o fisa de evaluare, care sa furnizeze toate informatiile in con­formitate cu solicitarile pentru care ne contactati.

Noi va garantam certitudinea unei analize profesionale a candidatului!

Investitie Etapa 1

Cost/ora

300 Lei

Interviu de selectie a candidatilor

Investitie Etapa 2 (optional)

Cost/candidat Durata: 3 ore

750 Lei

Integrarea noului angajat in organizatie

Parteneri si clienti


Amazon
Emag
Carrefour
Alewijnse
ATCR
SkillTech
ElectricNavinstal
Diamet

Alte cursuri care v-ar putea interesa

s