Despre iertare – ce este si cum lucreaza in viata ta? (instrument de aplicare)

In acest articol despre iertare am raspuns la cele mai frecvente intrebari referitoare la modul in care se manifesta iertarea in viata noastra.


Asadar, iata ce vei descoperi:

1. Despre iertare si iubire!

2. Despre iertarea aproapelui.

3. Cum lucreaza iertarea in plan spiritual, energetic, mental si fizic?

4. Arta de a ierta – Instrument practic de aplicare.


1. Despre iertare si iubire!

Se spune ca iertarea este cea mai inalta forma a iubirii.  Personal, imi place sa spun ca iertarea este calitatea celor puternici. Consider ca a ierta este un semn al puterii! Si vei afla in acest articol de ce fac aceasta afirmatie. Dar inainte de asta, sa analizam ce inseamna iertarea!

Iertarea are doua componente:

  • Prima componenta este informationala: reprezentata de cuvintele pe care le spui (de exemplu: Iarta-ma, am gresit);
  • A doua componenta este emotionala: reprezentata de emotia atasata gandului tau. Aceasta emotie poate varia de la insesizabil pana la foarte puternic.

De fiecare data cand iti ceri iertare, te incadrezi in una din cele trei situatii posibile:

Prima situatie: Simti o emotie pozitiva (de o anumita intensitate).

In acesta situatie efectul pozitiv al iertarii, va fi pe masura starii tale emotionale. Cu cat starea emotionala va fi mai puternica cu atat efectul iertarii va fi mai mare.

A doua situatie: Starea emotionala este aproape insesizabila.

In acesta situatie iertarea nu produce niciun efect, intrucat emotia atasata iertarii este extrem de redusa. A beneficia de efectul iertarii, atasandu-i o stare emotionala aproape insesizabila, este ca si cum ai vrea sa incalzesti o casa cu flacara de la bricheta. Iertarea unei persoane se face din suflet, din inima si nu din cuvintele pe care le rostesti.

A treia situatie: Simti o emotie negativa (de o anumita intensitate).

In acesta situatie in loc sa beneficiezi de iertare si efectul benefic al iertarii, tu iti faci mai mult rau. Generezi o emotie care se opune acestui concept de iertare si atunci efectul pe care il produci este negativ. Cata influenta are acest efect asupra ta? Depinde de masura starii tale emotionale.


Povesti cu talc despre iertare

In continuare  sa vedem cum functioneaza acest concept denumit iertare, la nivel spiritual. Pentru aceasta ti-am pregatit o poveste cu talc despre iertare:

“Intr-o dupa-amiaza insorita de August, un profesor intelept a intrat in clasa cu o multime de cutii din carton pe care le-a asezat chiar in mijlocul studentilor sai.

Apoi, le-a spus urmatoarele: aceasta este lectia pentru saptamana viitoare.

Pentru inceput, iata ce aveti de facut: fiecare isi alege cate o cutie preferata.

Dupa ce fiecare student si-a ales cutia, profesorul s-a apropiat de unul dintre studenti si i-a spus urmatoarele: pentru fiecare persoana care te-a suparat si pe care ai hotarat sa nu o ierti, trebuie sa adaugi in cutie cate o portocala.

Iar ca sa stii cui ii apartine, vei lipi pe acea portocala o eticheta cu numele persoanei.

Timp de o saptamana va trebui sa porti peste tot cutia cu tine: in casa, in masina, cand iti faci lectiile, in oras, chiar si noaptea vei tine cutia la capatul patului. Si in nici un caz nu ai voie sa renunti la cutia ta cu portocale. Este valabil pentru fiecare dintre voi.

Studentii la inceput s-au amuzat de aceasta lectie ciudata si au trecut de indata la treaba. Cu totii au inceput sa adauge cu multa ardoare portocale pe care au lipit etichete cu numele persoanelor pe care nu le puteau ierta. Astfel, studentii au adaugat in cutiile lor o multime de portocale cu numele celor care i-au suparat din copilarie si pana in prezent.

Pe masura ce zilele treceau, studentii adaugau tot mai multe portocale. Insa, au inceput sa realizeze ca de la o zi la alta, cutia devenea din ce in ce mai grea.

Portocalele asezate la inceputul saptamanii in cutie deja se stricau si aveau un miros dezgustator, iar stricaciunea se extindea din ce in ce mai repede si la celelalte portocale. Dar problema cea mai mare era ca aveau responsabilitatea de a purta cutia prin magazine, in autobuz, la restaurant, la intalnire, la masa, la scoala.

Asadar, sarcina lor devenea din ce in ce mai grea, intrucat cartonul cutiei se strica din ce in ce mai mult si deja curgea din cutii un lichid lipicios si urat mirositor. Cu mare greutate studentii mai puteau face fata sarcinii pe care o aveau. Dupa o saptamana, studentii s-au revazut cu profesorul si au inceput sa ii povesteasca cat de greu si-au indeplinit sarcina.

La sfarsitul lectiei, profesorul s-a apropiat de un student si i-a spus urmatoarele:

Acea cutie pe care ai purtat-o cu tine peste tot si ti-a fost atat de dificil sa faci asta, este simbolul greutatii sufletesti pe care o porti cu tine atunci cand strangi in interiorul tau ura, invidie, neiertare fata de alte persoane. Daca ai fi iertat de la inceput acele persoane, atunci cutia ta ar fi fost goala. Cand oferi iertare cuiva, de fapt iti faci tie o favoare”.

Asadar, cand ceri iertare cuiva trebuie inteles un lucru fundamental: iertarea este un castig de care beneficiezi tu in primul rand. De ce? Intrucat tu esti cel care isi elibereaza sufletul de acea povara greu de purtat.

Iar acum gandeste-te:

– Cate portocale poti aduna de azi intr-o saptamana in cutia ta?


2. Despre iertarea aproapelui.

Adevarul este ca nu te poti bucura de o viata implinita fara iertarea greselilor. Trebuie sa aduci iertarea in mintea ta si apoi sa o cobori in inima ta, pentru a-i da putere spirituala!

2.1. Iertarea fata de ceilalti:

Povestea cutiei cu portocale cred ca este extrem de sugestiva in acest sens.

Iertarea din punct de vedere emotional te pozitioneaza pe o frecventa ridicata, pe o vibratie inalta.

De ce crezi ca atunci cand oferi iertare cuiva, simti o stare de usurare emotionala?

Crezi ca este intamplator?

Bineinteles ca nu! Ceea ce faci in acel moment este ca te eliberezi de acea incarcatura energetica negativa pe care ai purtat-o cu tine.

2.2. Iertarea fata de tine insuti:

In mod sigur, in trecutul tau ai facut greseli. Bineinteles, ca le-ai facut la nivelul constiintei la care te aflai in acel moment.

Ceea ce-ti recomand acum este sa te ierti, sa te eliberezi de acea incarcatura emotionala din trecut. Iarta-te si lasa gandurile negative sa treaca, in timp ce iti concentrezi atentia in directia gandurilor care iti dau putere.

Vezi tu, ceea ce se intampla atunci cand te ierti pe tine insuti sau ierti pe altcineva este ca te eliberezi de resentimentele trecutului.

Astfel, iti reechilibrezi sistemul energetic si atunci, energia va incepe sa curga prin corpul tau, iar mintea va trece din stare blocata in stare de eliberare si de creativitate.


3. Cum lucreaza iertarea in plan spiritual, energetic, mental si fizic?

Sa analizam in continuare influenta iertarii in plan spiritual, energetic, mental si fizic.

3.1. Conceptul de iertare in plan spiritual te ajuta sa fii intr-o conexiune mult mai buna cu divinitatea.

De ce este important? Divinitatea este sursa de unde iti vin ideile bune, creativitatea, inspiratia.

3.2. Conceptul de iertare in plan energetic te ajuta sa diminuezi sau chiar sa elimini o parte din dezechilibrele sistemului tau energetic.

De ce este important? Cauza tuturor manifestarilor in plan fizic (a starii de sanatate, a bolilor, a banilor, a relatiilor, practic a tot ce se manifesta in viata ta), o gasesti de fapt la nivel spiritual si energetic.

3.3. Conceptul de iertare in plan mental, te ajuta sa iti schimbi directia de focalizare de la ceea ce nu vrei si toata incarcatura emotionala la ceea ce iti doresti cu adevarat.

De ce este important? Focalizarea te directioneaza fizic, emotional, intelectual catre ceea ce este cu adevarat important pentru tine, practic te directioneaza catre rezultate.

3.4. Conceptul de iertare in plan fizic te ajuta sa iti mentii starea de sanatate, deoarece gandurile negative te pot imbolnavi.

De ce este important? Aici chiar nu mai este necesar sa aduc nicio justificare.


4. Arta de a ierta – Instrument practic de aplicare.

Acum, iti voi oferi un instrument prin care sa te eliberezi de incarcatura greu de purtat, datorata lipsei de iertare. Instrumentul se poate aplica atat pentru iertare cat si pentru eliberarea de ganduri negative. Folosesc acest instrument de multi ani in sedintele de coaching, tocmai de aceea te asigur ca da rezultate!

Pasul 1: Imagineaza-ti ca pe cer exista nori de culoare inchisa si nori de culoare deschisa.

Pasul 2: Creeaza mental urmatoarea asociere: cerul reprezinta mintea ta iar norii reprezinta gandurile tale.

Pasul 3: Tot ce trebuie sa faci este doar sa te focalizezi asupra norilor.

Iata cum faci asta:

Considera ca norii de culoare inchisa apar datorita lipsei tale de iertare. De fiecare data cand alegi sa nu ierti pe cineva, te identifici cu un nor de culoare inchisa de pe cer.

Considera ca norii de culoare deschisa apar cand iertarea isi face loc in mintea si in inima ta. De fiecare data cand alegi sa ierti, ceea ce faci este ca te identifici cu un nor de culoare deschisa de pe cer.

Daca te identifici cu norul de furtuna, ei bine aceasta este decizia ta deliberata. Insa, nu este adevarul mintii tale analizat dintr-o perspectiva corecta. Norii apar si apoi dispar, ei vin si se duc. Conditia lor de existenta este una trecatoare.

Asadar, atunci cand pe cerul mintii tale apar acei nori negri de furtuna, datorita lipsei de iertare, schimba-ti directia de focalizare catre norii de culoare deschisa. Practic, in timp ce gandurile de iertare devin din ce in ce mai mari, cele datorate lipsei de iertare devin din ce in ce mai mici.

Acest instrument te ajuta sa privesti evenimentele neplacute din viata ta dintr-o perspectiva detasata si plina de intelepciune.

Vei avea intelepciunea de a aduce iertarea in mintea ta si in inima ta.

Aplicat in mod frecvent, acest instrument extrem de simplu are forta de a produce schimbari foarte mari privind directia de focalizare a gandurilor tale predominante.


Acum ca ai ajuns la sfarsitul acestui articol, vreau sa te felicit pentru interesul acordat!

✪ Daca iti doresti sa ne sustii si sa oferi valoare celor din jur, da un Share, acorda o nota articolului – (click pe Rating) si lasa in sectiunea de Comentarii, opinia ta cu privire la acest subiect!


Succesul tau este programabil!

Gabriel Radu


Alti vizitatori au citit si:

Legea Atractiei – Ce este si cum functioneaza? [Proces complet]

Emotii – afla cum iti poti controla emotiile si gandurile obsesive!

Gandirea pozitiva si sanatatea: Cum transformi gandirea negativa in gandire pozitiva

Rating
Despre iertare - ce este si cum lucreaza in viata ta? (instrument de aplicare) Overall rating: 4.7 out of 5 based on 4 reviews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 comentarii la “Despre iertare – ce este si cum lucreaza in viata ta? (instrument de aplicare)”