Curriculum Vitae-ul care determina angajatorul sa te programeze la interviu

Cauti un model de curriculum vitae care sa atraga atentia angajatorilor? Nu stii ce ar trebui sa contina un curriculum vitae profesional? Cum ar trebuie sa-ti realizezi CV-ul, astfel incat sa ajungi in topul candidatilor pentru jobul la care ai aplicat? Despre aceasta vom discuta in cadrul acestui articol.


Iata ce vei descoperi:

– Ce trebuie sa stii in realizarea unui CV?

– Ce informatii trebuie sa adaugi in curriculum vitae? (contine video)

– Cum sa adaptezi informatiile din curriculum vitae la cerintele jobului?

– Ce model cv te ajuta sa te distantezi de ceilalti candidati?


Ce trebuie sa stii in realizarea unui curriculum vitae?

In primul rand vreau sa iti spun ca:

– nu vei reusi sa atragi atentia angajatorului cu orice model cv;

– nu orice model cv determina angajatorul sa te programeze pentru interviu.

Asadar, ce informatii trebuie sa contina modelul tau de CV? Cum trebuie realizat astfel incat sa-ti vanda imaginea la cel mai inalt nivel posibil? Pentru aceasta, da-mi voie sa-ti creez imaginea corecta referitoarea la realizarea unui curriculum vitae care sa-ti creasca sansele de a fi chemat la interviul de angajare.

Tendinta majoritatii, este sa caute un model cv pe internet si sa completeze repede campurile ce le contine acel CV. Insa, eu vreau sa te sustin corect in realizarea unui model cv. Scopul este ca CV-ul tau sa determine anjajatorul sa te cheme la interviu. De aceea, am sa-ti prezint imaginea completa referitoare la modul de realizare al unui model CV prin care sa-ti vinzi imaginea cat mai bine.

Realizare CV angajare + 2 Bonusuri

Exista trei elemente esentiale de care trebuie sa tii cont, in realizarea unui curriculum vitae:

1. Informatia pe care o pui in CV

Informatia face referire la ce campuri obligatorii trebuie sa contina CV-ul tau. Sub nici o forma, nu trebuie sa contina informatii de interes mediu sau redus. Si mai rau este sa introduci informatii care nu sunt relevante pentru jobul la care aplici. Daca faci asta, vei ajunge pe lista celor respinsi.

2. Calitatea informatiei din CV

Elementul ce creaza marea diferenta intre cei care reusesc si cei care esueaza, o reprezinta calitatea informatiei. Nu cantitatea este secretul, ci calitatea. Informatia trebuie prezentata la un nivel la care angajatorul sa-si doreasca sa te intalneasca in cadrul unui interviu. Cu alte cuvinte: cat de bine iti vinzi imaginea? Degeaba esti bun daca nu stii sa-ti vinzi imaginea.

3. Relizarea grafica a unui Curriculum Vitae

Curriculum vitae-ul pe care tu il trimiti angajaorului, trebuie sa fie simplu de parcurs. De asemenea, trebuie sa aiba o structura foarte clara si sa fie realizat intr-o maniera in care angajatorul ramane efectiv blocat pe CV-ul tau.

Daca realizezi un curriculum vitae asemanator cu al majoritatii candidatilor, nu vei face nici o diferenta. Gandeste-te: la anjajator ajung sute de curriculum vitae, exact pe aceeasi pozitie pentru care candidezi si tu.

Daca vei actiona ca majoritatea, vei obtine aceleasi rezultate ca majoritatea. Tu ai nevoie de un curriculum vitae prin care sa te diferentiezi de majoritatea candidatilor. Si fii sigur ca daca tu nu o vei face, altcineva o va face.

Asadar, un curriculum vitae care sa-ti vinda bine imaginea, trebuie sa indeplineasca doua scopuri principale:

– sa determine angajatorul sa te programeze pentru interviu;

– sa iti vanda imagine la un nivel cat mai inalt, sa te pozitioneze in topul candidatilor.

Concluzionand, cele trei elemente esentiale de care trebuie sa tii cont, in realizarea unui curriculum vitae sunt:

– informatia;

– calitatea informatiei;

– realizarea grafica.

Aceste trei elemente te vor ajuta semnificativ si vor crea o diferenta semnificativa intre tine si majoritatea candidatilor. In continuare, vom detalia cele trei elemente esentiale de care trebuie sa tii cont, in realizarea unui curriculum vitae.

Vei avea acces la informatii importante, video-uri si modele de curriculum vitae, astfel incat sa-ti maximizezi sansa de a obtine jobul dorit.

Ce informatii trebuie sa adaugi in curriculum vitae?

Hai sa plecam de la premiza ca trebuie sa construiesti un CV prin care sa convingi angajatorul. Nu am spus sa fii mai bun, ci sa convingi mai bine decat majoritatea candidatilor. Asadar, sa punem in discutie elementele ce formeaza structura unui curriculum vitae de calitate.

1. Scrisoare de intentie

Scrisoarea de intentie trebuie sa fie concisa, coerenta si sa contina un numar de 4-5 paragrafe. Scrisoarea de intentie iti permite:

– sa prezinti angajatorului, interesul pe care tu ti-l manifesti pentru jobul si compania respectiva;

– sa creezi angajatorului o buna imagine despre tine;

– sa mentionezi contributia pe care ai putea sa o aduci in cadrul echipei.


2. Scrisoare de recomandare (optional)

Nu exista un model standard de scrisoare de recomandare. Pentru fiecare situatie si persoana in parte, aceasta poate sa diferentieze. Cuprinsul scrisorii relateaza care a fost contributia ta la cresterea performantelor firmei in care ai lucrat.


3. Curriculum vitae

a. Informatii personale

Se refera la datele tale de contact: nume-prenume, data nasterii, adresa, numarul de telefon, email. Daca detii un site personal, cu informatii semnificative pentru angajator, este bine sa il introduci. Curriculum vitae trebuie sa contina si o fotografie a ta cu fundal simplu. Nu folosi fotografii facute in natura sau in alte locuri non-profesionale. Trebuie sa construiesti un curriculum vitae care mentine o linie profesionala.

b. Obiective profesionale principale

Aceasta sectiune este foarte importanta pentru angajator. Ii transmite acestuia o imagine de prim-plan, referitoare la contributia ta in cadrul organizatiei.

c. Puncte forte

Te ajuta sa evidentiezi foarte clar ce abilitati te recomanda pentru acel job. Ai in vedere cerintele jobului si adapteaza abilitatile tale acestor cerinte.

d. Educatie si formare

Aici intra sistemul de educatie prin care ai trecut si joburile pe care le-ai avut.
 • Perioada: 11.2012 – 01.2015
 • Universiatea:
 • Facultatea:
 • Specializarea: aa, bb, cc.
 • Descriere specializare:
 
 • Perioada: 11.2012 – 01.2015
 • Firma: ABC Design S.A.
 • Functia: Consultant Vanzari
 • Responsabilitati: aa, bb, cc.

e. Limbi Straine

Nu iti recomand sa aplici aici metoda intalnita in CV Europass. Nu este o metoda eficienta. In schimb iti recomand o varianta simpla si clara, in care specifici nivelul: incepator, mediu sau avansat. Iata un exemplu:
 • Engleza: nivel avansat
 • Franceza: nivel mediu

f.1.Abilitati de Dezvoltare Personala (Soft Skills)

Cateva exemple:
 • atitudine pozitiva
 • abilitati de comunicare
 • control emotional
 • perseverenta
 • abilitati de a lucra in echipa
 • abilitati de negociere, etc.

f.2.Abilitati de Specialitate

Aici trebuie sa adaugi abilitatile specifice zonei tale de expertiza. De exemplu, daca ai formare in zona tehnica, atunci scrie care sunt abilitatile tale tehnice. Pentru definirea abilitatilor iti recomand urmatorul articol care te va ajuta foarte mult:

Afla ce abilitati CV cauta angajatorii? Cum le stabilesti in mod corect?

Cum sa adaptezi informatiile din curriculum vitae la cerintele jobului?

Calitatea informatiilor din curriculum vitae este fundamentala si tocmai de aceea trebuie bine adaptata nevoilor jobului pentru care aplici. Calitatea informatiei se refera la acuratetea si precizia cu care CV-ul tau raspunde nevoilor angajatorului.

Nici o informatie suplimentara nu are ce cauta in curriculum vitae. Mai mult nu inseamna mai bine. Iti recomand ca orice informatie pe care o introduci in curriculum vitae, sa o treci printr-un test de evaluare. Este un test care contine trei intreberi. Astfel, vei avea certitudinea ca introduci informatie relevanta pentru angajator.

Test de evaluare a informatiei:

– Aceasta informatie este cu adevarat relevanta pentru angajator?

– Aceasta informatie raspunde cerintelor jobului?

– Cum pot imbunatati calitatea informatiei din CV?

Ce model de curriculum vitae te ajuta sa te distantezi de ceilalti candidati?

Exista pe internet multe exemple de curriculum vitae. De-a lungul anilor am testat mai multe modele si variante de culoare. In final, am ajuns la trei modele care au dat cel mai mare rezultat.

Realizare CV angajare + 2 Bonusuri

Daca iti doresti sa afli mai multe informatii despre acest subiect, iti recomand:

Interviu de angajare – afla cele mai utile sfaturi (contine video)

Acum ca ai ajuns la sfarsitul acestui articol, vreau sa te felicit pentru intetresul acordat!

Daca iti doresti sa ne sustii si sa oferi valoare celor din jur, da un Share, acorda o nota articolului – (click pe Rating) si lasa in sectiunea de Comentarii, opinia ta cu privire la acest subiect!


Succesul tau este programabil!

Gabriel Radu

Rating
Curriculum Vitae-ul care determina angajatorul sa te programeze la interviu Overall rating: 5 out of 5 based on 3 reviews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *