03/02/2017   LASA UN COMENTARIU  
Ce este constiinta si de ce este importanta dezvoltarea ei

Subiectul acestui articol este despre constiinta, o tema destul de subiectiva si dificil de explicat. Studiul constiintei a fost atribuit filozofiei si teologiei timpurii iar de curand acestora li s-au alaturat si oamenii de stiinta, neurobiologii, fizicieni, psihologi, psihiatri, etc.

Desi subiectul este unul complex iti recomand sa citesti acest articol pana la final. Motivul pentru care iti fac aceasta recomandare este acela ca informatiile prezentate se bazeaza pe studiu avansat de-a lungul multor ani de zile.

Aceasta munca s-a si concretizat prin publicarea de carti si audio-bookuri, pe piata din Romania si international pe Amazon.

Daca iti doresti sa aprofundezi cu adevarat acest subiect click – Pachet Legea Atractiei (Carte + 4 x CD + Workbook)


Prin urmare, iata ce vei descoperi:

 1. Ce inseamna constiinta si de ce este importanta dezvoltarea constiintei?
 2. Verifica daca ai constiinta a ceea ce vrei sa obtii.
 3. Instrument practic de modificare a constiintei.

1. Ce inseamna constiinta si de ce este importanta dezvoltarea constiintei?

Cuvantul constiinta deriva din termenul latin “con scientia” si inseamna cunoastere.

Constiinta dex – Sentiment, intuitie pe care fiinta umana o are despre propria existenta; Cunoastere intuitiva sau reflexiva pe care o are fiecare despre propria existenta si despre lucrurile din jurul sau.

Constiinta sinonim. conf. dex:

CONŞTIÍNŢĂ s. 1. v. gândire2. înţelegere. (~ datoriei împlinite.) 3. v. sentiment.

Iata ce definitie a dat constiintei – John R. Searle, filozof american: Constiinta consta din toate starile de simtire sau de constienta de sine. Incepe dimineata cand te trezesti dintr-un somn fara vise, si continua toata ziua pana cand adormi sau mori ori devii inconstient. Visele sunt o forma de constiinta de sine.

Imagineaza-ti ca mintea umana este precum o cascada de imagini. Prin urmare, constiinta apare in mintea noastra. Cea mai eficienta metoda prin care ne putem raporta la constiinta este sa legam constiinta de informatie, intrucat procesarea informatiilor necesita constiinta.

Acum, de ce este importanta dezvoltarea constiintei? Doctorul Stanislav Grof, unul dintre cei mai importanti cercetatori ai constiintei din secolul XX, spune ca: dezvoltarea constiintei conduce frecvent la transformari profunde ale individului, la reducerea semnificativa a agresivitatii, la cresterea intelegerii, a compasiunii si a tolerantei, dar mai ales, la cresterea capacitatii de a se bucura de viata.

Constiinta se dezvolta ca urmare a imaginilor mentale predominante care iti gu­verneaza mintea de-a lungul vietii. Asta inseamna ca tu esti cel care si-a creat propria constiinta si prin urmare tot tu esti cel care isi poate modifica constiinta!

Cand schimbi imaginile mentale predominante din mintea ta iti modifici constiinta. Insa, gandurile pe care le-ai pus in mintea ta de-a lungul vietii nu le poti inlocui peste noapte, intrucat procesul schim­barii in general dureaza ani de zile. Procesul schimbarii este determinat de timpul in care iti formezi toate abilitatile necesare prin care schimbarea sa devina posibila si dobandesti setarea mentala corecta in directia schimbarii. Vorbim aici despre doua componente: abilitati si setare mentala.

Materializarea in plan fizic incepe initial cu cristalizarea imaginilor in plan men­tal, in propria constiinta. Absolut tot ceea ce atragi in viata ta in plan fizic, mai intai trebuie sa capete o forma clara in plan mental. Tu doar gandind esti in mod continuu producator de efecte. Aceste efecte initial apar in plan mental sub forma de gand, apoi prin actiune concreta iau forma si in plan fizic.

Gandeste-te ca tot ceea ce omul a conceput in plan fizic, mai intai a luat o forma concreta in mintea sa, mai intai s-a cristalizat in constiinta sa. Gandurile nu sunt doar forme care apar in mintea ta si apoi dispar fara a lasa urme.

Vom pune in discutie si mai concret ideea de constiinta, insa pana acolo trebuie ca initial sa discutam despre gand si componentele care il definesc.

Gandul are doua componente:

 • prima componenta este informationala: o reprezinta cuvintele pe care le ros­testi;
 • a doua componenta este emotionala: o reprezinta emotia atasata gandului tau / emotia pe care o simti in corpul tau.

De exemplu, daca te gandesti la saracie:

 • componenta informationala: intotdeauna am simtit lipsa banilor;
 • componenta emotionala: este ceea ce tu simti, este emotia atasata gandului tau.

In concluzie, gandul are atat o componenta informationala, cat si o componenta emotionala. Cand schimbi cele doua componente iti modifici constiinta.

Reaminteste-ti ca schimbarea aproape intotdeauna incepe in plan non-fizic, in plan mental si abia apoi se instaleaza in plan fizic. Asadar, schimbarea incepe in mintea ta, iar pentru a-ti modifica reprezentarile mentale din prezent trebuie sa te vezi, sa te percepi si sa te analizezi din perspectiva a ceea ce vrei sa devii in viitor.

Eu nu iti spun sa devii un visator cu ochii in soare ci iti spun sa te analizezi din perspectiva a ceea ce iti doresti sa devii. Astfel vei putea sa impregnezi in mintea ta constiinta prosperitatii, atunci cand prospe­ritatea inca nu se manifesta in viata ta. Daca te analizezi din perspectiva a ceea ce esti, de fapt traiesti in trecut, pe care apoi il descarci in prezent si astfel il materializezi in viitorul tau prin puterea prezentului.

Pentru a simplifica acest concept sa luam ca exemplu ideea de bani. De-a lungul vietii te-ai gandit de foarte multe ori la bani. Toate acele ganduri au generat emotii. Suma tuturor acelor ganduri si emotii ti-au determinat nivelul constiintei in directia banilor. Ceea ce vei citi in continuare iti va fi destul de cunoscut!

Iata constiinta oamenilor saraci:

 • ca sa faci bani trebuie sa furi de la altii;
 • nu pot avea multi bani;
 • banii nu aduc fericirea;
 • trebuie sa muncesc mult pe bani putini;

Iata constiinta oamenilor bogati:

 • banii sunt usor de obtinut daca ai o strategie;
 • banii sunt importanti;
 • este absolut firesc sa fac multi bani;
 • bani mai multi inseamna gandire la nivel mare.

Practic, constiinta despre bani ale celor doua categorii de oameni este situata la extremitati. Tocmai de aceea obtin rezultate opuse.

Daca asculti oamenii saraci vei realiza ca acestia vorbesc despre saracie. De ce? Intrucat asta traiesc zi de zi si prin urmare actiunile lor predominate sunt orientate in directia saraciei. Oamenii saraci isi construiesc planuri sa devina saraci, pe cand oamenii bogati isi construiesc planuri sa devina bogati. Si unii si altii construiesc, dar fiecare la nivelul constiintei sale. Cei saraci ar putea sa produca o mare schimbare? Binenteles! Insa, pentru a dobandi prosperitate, mai intai trebuie sa inlocuiasca in mintea lor constiinta saraciei cu cea a prosperitatii.

Asa ca, daca vrei sa ataci o problema, de fapt trebuie sa-i ataci cauza care a generat-o. Ei bine, cauza saraciei este determinata de constiinta saraciei. De aceea, nu asculta oamenii care prin diverse metode au obtinut bogatie dar care nu si-au schimbat mentalitatea. Fii sigur ca pe termen lung vor ajunge la saracie.

Consider ca un exemplu potrivit aici ar fi al celor care au castigat la loto sume foarte mari de bani dar care au ajuns faliti in scurt timp. Este adevarat ca acest aspect tine de educatia financiara a persoanei dar in perfecta legatura cu modul lor de gandire, de constiinta asupra banilor.

Vezi tu, ceea ce obtii in plan fizic provine tocmai din realitatea pe care mintea ta o cunoaste si o accepta! Nu vei putea materializa in viitorul tau o realitate diferita, pana ce mintea ta nu vede o realitate diferita. Sau daca vei obtine dar nu vei avea constiinta potrivita, vei pierde acel lucru in scurt timp.


2. Verifica daca ai constiinta a ceea ce vrei sa obtii.

Dr. DAVID R. HAWKINS, doctor in medicina si filosofie, renumit conferentiar si expert in procesele mentale, a creat o harta a nivelurilor de constiinta umana, denumita si „Scala Constiintei” sau „Piramida Constiintei”, folosind kinesiologie aplicata pentru a masura nivelul vibrational al fiintelor umane. Cartea care insumeaza toate aceste date se numeste: „Power vs. Force: The Anatomy of Consciousness. Kinesiologia face referire la legatura dintre minte si corp. Ajuta in eliberarea blocajelor emotionale, energetice din corpul uman.

Prin urmare, fiecare nivel de constiinta coincide cu anumite comportamente si perceptii umane despre viata si Divinitate. Numerele acestei scale reprezinta frecvente vibrationale ale nivelelor de constiinta umana masurabile pe o scala.

piramida constiintei david hawkins

david hawkins piramida constiintei

Acum, raspunde-ti la urmatoarea intrebare:

Cand auzi, privesti, atingi sau te gandesti la orice inseamna prosperitate, sanatate, relatii de calitate, bani, succes, etc. faci asta in stare atasata sau in stare detasata?

Stare atasata: Inseamna ca atunci cand vorbesti sau auzi pe altcineva vorbind despre sanatate, relatii de calitate, bani, succes, etc. simti ca esti in armonie cu acele lucruri, simti ca iti apartin.

Stare detasata: Este exact opusul starii de atasare, adica simti ca exista o bariera intre tine si acele lucruri si experimentezi o stare de discomfort emotional, o stare de distantare.

Concluzionand, daca simti acea stare de atasare inseamna ca esti in vibratia acelui lucru si ceea ce gandesti in mod predominant iti determina propria constiinta.

Asadar:

 • nu poti obtine succes pana nu dobandesti mai intai constiinta succesului;
 • nu poti obtine prosperitate, pana nu dobandesti mai intai constiinta prosperitatii;
 • nu poti fi intr-o stare de sanatate buna, avand mintea guvernata de boala.

Poate ai remarcat ca atunci cand vorbesc despre constiinta, in majoritatea situatiilor vorbesc despre constiinta focalizata in directia unui anumit lucru: sanatate, relatii de calitate, bani, succes, etc.

Nu am pus in cadrul discutiei constiinta insasi, ci elementele care o construiesc. Motivul este unul foarte clar. Procesul de materializare in plan fizic trebuie raportat la aceste componente ale constiintei si nu la constiinta in sine.

Credinta echivaleaza cu acea convingere ca vei reusi. Teama echivaleaza cu acea convingere ca vei esua.

Daca ti-ai dezvoltat convingerea ca vei reusi, vei cauta acele semnale care sa valideze, sa confirme convingerea ta, in timp ce vei ignora toate celelalte semnale care iti invalideaza acea convingere.

Pe de alta parte, daca ti-ai dezvoltat convingerea ca vei esua, vei cauta acele semnale care sa iti valideze aceasta convingere, in timp ce vei ignora celelalte semnale care iti inva­lideaza convingerea. De fapt si intr-un caz si in celalalt ai perfecta dreptate.

Ceea ce difera practic este directia de focalizare catre credinta sau catre teama. Este pur si simplu o alegere, insa in fiecare dintre cele doua cazuri ai perfecta dreptate.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont in procesul de dezvoltare a constiintei este acela ca trebuie sa mentii in mod predominant starea mentala si emotionala de apartenenta si nu cea de dorinta. Starea de dorinta iti fixeaza obiectul de materializare in afara constiintei tale. Starea de aparteneta iti fixeaza obiectul de materializare in constiinta ta.

La ce ma refer mai exact:

Multi oameni isi fixeaza puternic in minte dorinta de a obtine ceea ce isi doresc. Se gandesc in mod predominant la ceea ce vor sa obtina, vorbesc despre asta zi de zi, unii chiar actioneaza dupa o strategie si un plan bine organizat in acest sens.

Sigur ca apare si intrebarea absolut fireasca:

– Unde este greseala in acest proces de gandire si actiune?

Daca este si cazul tau, vreau sa stii ca in momentul in care te gandesti si vorbesti despre ceea ce iti doresti, din punct de vedere mental, plasezi obiectul dorintei tale in viitor, in afara ta si plantezi in gradina gandirii tale starea emotionala de dorinta. Asadar, in plan mental si emotional, tu pui semnul de egalitate intre do­rinta si ceea ce vrei sa obtii. Si atunci, te vei mentine in acea stare mentala si emotionala de „a vrea”.

Concluzionand, in procesul de dezvoltare a constiintei in directia obiectului tau de materializare este nevoie sa cristalizezi si sa mentii in mod predominant starea mentala si emotionala de apartenenta si nu cea de dorinta.


3. Instrument practic de modificare a constiintei.

In continuare am sa iti pun la dispozitie un instrument practic care sa te ajute in modificarea nivelului constiintei tale. Insa nu vorbim de constiinta in general, ci de constiinta in directia a ceea ce iti doresti cu adevarat. Modificarea constiintei este un proces continuu.

In continuare, am sa iti detaliez procesul de modificare a constiintei, dar in sens invers, astfel incat sa te ajut sa intelegi in mod corect care sunt etapele prin care trebuie sa treci.

Pentru aceasta, imagineaza-ti ca esti in fata oglinzii si te privesti. Ceea ce vezi este imaginea ta care se reflecta in oglinda. Similar este si cu mintea ta. Ea nu poate materializa in plan fizic decat ceea ce exista in interiorul constiintei tale. De aceea, tu obtii in plan fizic doar ceea ce se afla la nivelul constiintei tale.

In continuare, iata etapele care descriu procesul de modificare a constiintei:

Etapa 4: Ca sa obtii rezultate diferite trebuie sa iti schimbi constiinta.

Etapa 3: Ca sa iti schimbi constiinta trebuie sa schimbi imaginile mentale si emotionale din mintea ta.

Etapa 2: Ca sa poti schimba imaginile trebuie sa iti schimbi gandurile predominante.

Etapa 1: Ca sa iti schimbi gandurile trebuie sa treci la actiune continua care sa permita schimbarea.

Etapa 0: Ca sa treci la actiune continua trebuie sa definesti clar si specific ceea ce iti doresti cu adevarat.

Nu conteaza nivelul la care esti in acest moment. Nu conteaza trecutul tau. Nu conteaza greselile pe care le-ai facut pana in acest moment. Ceea ce consteaza cu adevarat este daca incepand de astazi, iei decizia sa-ti modifici nivelul de constiinta, astfel incat sa obtii ceea ce iti doresti in viata. Personal iti doresc mult succes!


Iti doresti sa afli mai multe despre constiinta si despre modul in care poti atrage in viata ta ceea ce iti doresti?

Dupa multi ani de analiza si studii de caz iti pun la dispozitie pachetul – Conceptul Atractiei Universale.

Aceast pachet este complet diferit fata de tot ce ai intalnit pana in acest moment referitor la Legea Atractiei.

Daca pana acum a trebuit sa te descurci singur in aplicarea acestei legi, ei bine de aceasta data nu mai esti pe cont propriu.

Unicitatea acestui pachet consta in faptul ca iti pune la dispozitie atat instrumentele practice de aplicare, cat si programul complet de transformare, pentru 90 de zile, prin care gandurile, emotiile si actiunile tale sa fie directionate catre ceea ce iti doresti cu adevarat.

Pachetul Conceptul Atractiei Universale, te ajuta sa cunosti detaliat:

 • Componentele Conceptului de Atractie (cele zece legi universale);
 • Baza stiintifica, respectiv baza spirituala aferente fiecarei componente;
 • Instrumentele concrete si 100% practice de aplicare pentru fiecare lege in parte.

Pachetul Conceptul Atractiei Universale este pentru tine daca:

 • Vrei sa intelegi cum poti atrage in viata ta ceea ce iti doresti;
 • Vrei sa intri in controlul gandurilor si a emotiilor tale;
 • Vrei sa te eliberezi de trecutul tau, pentru a incepe o noua viata;
 • Vrei sa aduci armonia si echilibrul in viata ta;
 • Vrei sa definesti mult mai bine si in mod corect ceea ce iti doresti.

Pe langa valoarea informatiei, un mare atu al pachetului este flexibilitatea pe care ti-o ofera.

Asadar, poti asculta cele 4 cd-uri – format Mp3:

 • De acasa;
 • Din masina;
 • Din birou;
 • Din locul de relaxare;
 • etc.

Ce ai de pierdut daca nu iei in serios acest pachet:

 • Vei continua sa atragi in viata ta ceea ce nu iti doresti;
 • Grijile si nemultumirea se vor tine de tine;
 • Viata ta va fi o lupta continua cu tot ceea ce te inconjoara;
 • Iti vei pierde incerederea in fortele tale;
 • Vei munci din greu ca sa traiesti din greu;
 • Vei duce o viata la intamplare, condus de circumstantele din jurul tau.

Pachetul contine:

 • Carte – 135 pagini;
 • 4 x CD-uri Audio – total 205 minute (format MP3);
 • Workbook – Agenda de lucru pentru 90 zile.

Acum poti obtine intreaga cunoastere si instrumentele 100% practice prin care sa atragi in viata ta, in mod corect, ceea ce iti doresti cu adevarat!

In plus, beneficiezi de GARANTIA MONEY BACK 30 ZILE!

Asta inseamna ca, daca vei considera ca aceste informatii nu sunt potrivite pentru tine,  imi poti trimite un e-mail si iti vei primi banii inapoi (100 % garantat).

In masura in care iti doresti sa profiti de toate aceste beneficii, te invit sa dai click pe link, pentru a te directiona in pagina Conceptul Atractiei Universale – Click aici


Acum ca ai ajuns la sfarsitul acestui articol, vreau sa te felicit pentru intetresul acordat!

✪ Daca iti doresti sa ne sustii si sa oferi valoare celor din jur, da un Share, acorda o nota articolului – (click pe Rating) si lasa in sectiunea de Comentarii, opinia ta cu privire la acest subiect!


Succesul tau este programabil!

Gabriel Radu


Alti vizitatori au citit si:

Puterea gandului – schimba-ti viata folosindu-te de puterea gandului.

Gandul – Ce este si cum te influenteaza? Gandirea pozitiva se dezvolta!

Gandirea pozitiva si sanatatea: Cum transformi gandirea negativa in gandire pozitiva

Legea Atractiei – Ce este si cum functioneaza? [Proces complet]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *