Constiinta – ce este si cum lucreaza in viata ta? (instrument de lucru)

Daca ai ales sa citesti acest articol despre constiinta, vreau sa stii ca te asteapta o calatorie fascinanta! Ceea ce vei afla este rezultatul unui studiu practic la nivel avansat referitor la:

– ce este constiinta;

– cum se manifesta in viata oamenilor;

– legatura dintre constiinta si rezultate.

Constiinta este un subiect care in general este prezentat intr-o maniera complicata, ca si cum doar o mica categorie de oameni ar merita sa il inteleaga. De aceea, mi-am propus sa prezint acest subiect intr-o maniera in care lucrurile complicate sa devina simple.


Prin urmare, iata la ce sa te astepti sa descoperi:

1. Ce este constiinta?

2. Cum lucreaza constiinta in viata ta?

3. Verifica daca ai constiinta a ceea ce vrei sa obtii.

4. Ce trebuie sa faci pentru a-ti schimba constiinta?

5. Instrument practic de modificare al constiintei.


1. Ce este constiinta?

Sa le luam pe rand:

Constiinta dex – Sentiment, intuitie pe care fiinta umana o are despre propria existenta; cunoastere intuitiva sau reflexiva pe care o are fiecare despre propria existenta si despre lucrurile din jurul sau.

In continuare am sa-ti ofer o poveste scurta, dar care reflecta intr-o maniera destul de sugestiva ideea de constiinta de sine. Iata povestea:

„Unui domn batran si bogat, i s-a luat odata un interviu de catre un reporter, care l-a intrebat:

– Cand ati inceput sa aveti succes?

La aceasta intrebare batranul a raspuns urmatoarele:

– Am inceput sa am succes inca din momentul in care dormeam pe o banca in parc, intrucat la acea vreme stiam deja incotro ma indrept”.

Aceasta este intreaga poveste. Practic ce a facut acest domn? Chiar daca era sarac, el a devenit confortabil cu ideea de succes. A plantat in mintea lui constiinta succesului, a actionat cu mare credinta si astfel a atras succesul in viata sa.

El a plantat adanc in subconstient semintele prosperitatii si astfel, in timp, a dobandit constiinta prosperitatii.

Ca sa intelegi ce este constiinta dintr-o perspectiva mai personala, transpune-te in rolul personajului din poveste: domnul batran si bogat. Sa vedem cum am putea defini constiinta, plecand de la acest exemplu sugestiv.

Constiinta reprezinta imaginea tabloului credintei tale, a convingerilor tale. Prin urmare, exista o legatura foarte stransa intre aceste doua componente: credinta, respectiv constiinta. A pune credinta in gandire iti cristalizeaza constiinta si ofera gandirii tale putere spirituala. Practic, activezi in interiorul tau energia a ceea ce vrei sa obtii sau sa devii.

Daca te gandesti la batranul bogat, realizezi ca de fapt, saracia este o boala a mintii. Saracia in plan fizic nu este altceva, decat:

constiinta ta vizavi de lipsa banilor, transpusa in lumea materiala;

– imaginea tabloului credintei tale vizavi de saracie.

Dar sa stii ca similar este si cu prosperitatea.

Prosperitatea este:

constiinta ta vizavi de bani, transpusa in lumea materiala;

– imaginea tabloului credintei tale vizavi de prosperitate.

produse dezvoltare personala

Gandeste in cazul tau: care sunt credintele tale referitoare la ceea ce vrei sa ai sau sa sa devii? Retine ceea ce am sa iti spun in continuare: credintele tale sunt profetii care se implinesc. Credintele si realitatea se aliniaza si devin un singur lucru. Credinta echivaleaza cu convingerea ca vei reusi. Teama echivaleaza cu convingerea ca vei esua.

Credinta este de fapt lipsa indoielii, la fel cum indoiala este lipsa credintei. Sunt doua concepte situate la polaritati opuse. Cand te apropii de una, te indepartezi de cealalta.

Retine, ca nu poti realiza lucruri mari cu o credinta mica sau cu o convingere mica. Lucrurile marete pot fi realizate doar daca ai o credinta de neclintit, intrucat doar in acest mod, mintea ta este setata pe a identifica si valorifica cele mai bune oportunitati. Doar in acest mod iti dezvolti constiinta lucrurilor marete.

Iata cum se manifesta constiinta de sine in plan fizic. Imagineaza-ti ca iei o camera video si faci un film cu tine. Apoi priveste la ceea ce ai filmat. In memoria camerei video va fi stocat acel film, iar ceea ce vei putea vizualiza pe display, este exact ceea ce ai filmat.

La fel este si cu rezultatele vietii tale. Ceea ce pui in constiinta ta, este exact ceea ce vei obtine in plan fizic, tot asa cum ceea ce poti vizualiza pe display este exact filmul din memoria camerei video.

2. Cum lucreaza constiinta in viata ta?

In continuare, iti voi da un exemplu, pentru o intelegere si mai buna a acestui concept, denumit constiinta. Sa luam spre exemplificare, constiinta banilor, intrucat este un exemplu sugestiv pentru majoritatea oamenilor.

Ce inseamna constiinta banilor? De-a lungul vietii, mintea ta a rulat milioane de ganduri referitoare la bani. Toate acele ganduri au generat in tine emotii. Ei bine, suma tuturor acelor ganduri si emotii, iti determina nivelul constiintei in directia banilor. Este ca si cum ai picta un tablou. Trebuie sa pui culoare dupa culoare pentru a intregi imaginea tabloului, care in cazul tau este imaginea tabloului constiintei tale. Ai prins ideea?

Iata constiinta oamenilor saraci:

– ca sa faci bani trebuie sa furi de la altii;

– nu pot avea multi bani;

– banii nu aduc fericirea;

– trebuie sa muncesc mult pe bani putini;

– bani mai multi inseamna munca mai multa si din greu.

Iata constiinta oamenilor bogati:

– banii sunt usor de obtinut daca ai o strategie;

– banii sunt importanti;

– este absolut firesc sa fac multi bani;

– bani mai multi inseamna gandire la nivel mare.

Intelegi diferenta intre cele doua categorii de oameni? Practic, focalizarea lor mentala este situata la polaritati opuse. Constiinta lor vizavi de bani este la polaritati opuse. Si tocmai de aceea obtin rezultate la polaritati opuse. Acesta este procesul prin care plantezi semintele dezvoltarii propriei tale constiinte, iar aceste seminte sunt de fapt gandurile tale predominante.

Daca asculti oamenii saraci, vei realiza imediat ca ei vorbesc despre saracie. De ce? Intrucat asta le guverneaza mintea si prin urmare actiunile lor predominate sunt orientate in directia saraciei.

Ei se identifica mental cu saracia, traiesc emotional prin ea, face parte din fiinta lor. Oamenii saraci isi construiesc planuri sa devina saraci, pe cand oamenii bogati isi construiesc planuri sa devina bogati. Si unii si altii construiesc, dar fiecare la nivelul constiintei sale.

Cei saraci ar putea sa produca o mare schimbare? Binenteles! Insa, pentru a dobandi prosperitate, mai intai trebuie sa inlocuiasca in mintea lor constiinta saraciei cu cea a prosperitatii. Sper ca iti mai amintesti povestea acelui domn batran si bogat.

Asadar, daca vrei sa ataci o problema, de fapt trebuie sa ii ataci cauza care a generat-o. Ei bine cauza saraciei, este determinata de constiinta saraciei. De aceea, nu asculta oamenii care prin diverse metode obtin bogatie, dar ei continua sa foloseasca cuvinte de om sarac. Fii sigur ca pe termen lung, ei vor ajunge la saracie.

Nimeni nu se poate bucura de bogatie pe termen lung daca foloseste cuvinte de om sarac, pentru ca asta inseamna ca are constiinta saraciei. Cine isi dezvolta constiinta saraciei, asta va atrage in viata sa.

Vezi tu, ceea ce obtii in plan fizic, provine tocmai din realitatea pe care mintea ta o cunoaste si o accepta! Nu vei putea materializa in viitorul tau o realitate diferita, pana ce mintea ta nu vede o realitate diferita.

Trebuie sa inlocuiesti realitatea mintii tale. Mintea ta nu poate inlocui singura imaginile a ceea ce tu ai pus in interiorul ei, tot asa cum nici oglinda nu poate reflecta o alta imagine, decat cea care se afla chiar in fata ei.

Prin urmare, daca vrei o realitate diferita, trebuie ca mai intai sa schimbi realitatea mintii tale. Apoi realitatea mintii tale iti cristalizeaza constiinta care determina atractia lucrurilor si a evenimentelor in viata ta.

Pana acum probabil te-ai convins ca ceea ce obtii in viata ta, este determinat de insasi propria ta constiinta. Daca ti-ai dezvoltat constiinta saraciei, vei atrage saracie. La fel functioneaza lucrurile pentru bogatie, pentru boala, pentru sanatate.

3. Verifica daca ai constiinta a ceea ce vrei sa obtii.

Constiinta se dezvolta ca urmare a imaginilor mentale predominante care iti guverneaza mintea de-a lungul vietii. Asta inseamna ca tu esti cel care si-a creat propria constiinta si prin urmare tot tu esti cel care si-o poate modifica!

Cand schimbi imaginile mentale predominante din mintea ta, practic tu iti modifici constiinta. Sigur ca nu o vei modifica peste noapte. Gandurile pe care le-ai pus in mintea ta de-a lungul vietii, nu le poti inlocui peste noapte, intrucat procesul schimbarii in general dureaza ani de zile.

Dupa ani de reflexie asupra notiunii de constiinta, am reusit sa ii dau o oarecare reprezentare practica. Fii atent: cand auzi, privesti, atingi sau te gandesti la orice inseamna prosperitate, succes, fericire, bani sau orice altceva care intra in campul atentiei tale emotionale, faci asta in stare atasata sau in stare detasata?

Iata ce inseamna stare atasata: Cand tu vorbesti sau auzi pe altcineva vorbind despre prosperitate, succes, fericire, bani, etc, simti ca esti in armonie cu acele lucruri, simti ca iti apartin, te simti bine in prezenta lor.

Iata ce inseamna stare detasata: Este exact opusul starii de atasare, adica simti ca exista o bariera intre tine si acele lucruri, experimentezi o stare de discomfort emotional, o stare de distantare.

Concluzionand, daca simti acea stare de armonie, de atasare, de asociere, aceasta inseamna de fapt ca tu esti in vibratia unui anumit lucru, iar acel lucru se afla in vibratia ta. Ceea ce iti guverneaza mintea in mod predominant iti determina propria constiinta.

Asadar:

– nu poti obtine succes, pana nu dobandesti mai intai constiinta succesului;

– nu poti obtine prosperitate, pana nu dobandesti mai intai constiinta prosperitatii;

– nu poti fi intr-o stare de sanatate buna, avand mintea guvernata de boala.

Poate ai remarcat ca atunci cand vorbesc despre constiinta, in majoritatea situatiilor, vorbesc despre constiinta focalizata in directia unui anumit lucru, adica: vizavi de bani, de sanatate, de relatii, de succes.

Practic, nu am pus in cadrul discutiei constiinta insasi, ci continutul constiintei, adica acele elemente care o construiesc. Motivul este unul foarte clar. Procesul de materializare in plan fizic, trebuie raportat de fapt la aceste componente ale constiintei si nu la constiinta in sine.

4. Ce trebuie sa faci pentru a-ti schimba constiinta?

Ca sa treci la urmatorul nivel de intelegere al constiintei, este necesar sa discutam despre gand si componentele care il definesc.

Gandul are doua componente:

– prima componenta este informationala: o reprezinta cuvintele pe care le rostesti si pe care daca doresti le poti scrie pe hartie;

– a doua componenta este emotionala: o reprezinta emotia atasata gandului tau, este ceea ce simti in corpul tau.

De exemplu: daca te gandesti la saracie:

– Componenta informationala ar putea fi: intotdeauna am simtit lipsa banilor;

– Componenta emotionala este practic ceea ce tu simti. Este emotia atasata gandului tau. In acest caz este o emotie negativa de o anumita intensitate pe care tu o simti in corpul tau.

Ca si concluzie: gandul are atat o componenta informationala, cat si o componenta emotionala. Este extrem de important sa intelegi acest aspect, intrucat singura modalitate prin care poti modifica rezultatele din viata ta, este ca initial sa schimbi in mintea ta ambele componente, atat cea informationala, cat si cea emotionala. Cand schimbi cele doua componente, de fapt iti modifici constiinta.

Absolut tot ceea ce atragi in viata ta in plan fizic, mai intai trebuie sa capete o forma clara in plan mental. Tu doar gandind, esti in mod continuu producator de efecte. Aceste efecte initial apar in plan mental sub forma de gand, apoi prin actiune concreta, iau o forma si in plan fizic. Si este absolut corect!

Gandeste-te ca tot ceea ce omul a conceput in plan fizic, mai intai a luat o forma concreta in mintea sa, mai intai s-a cristalizat in constiinta sa. Gandurile nu sunt doar forme care apar in mintea ta si apoi dispar fara a lasa urme. Cand ele apar in mintea ta, intotdeauna lasa urme.

Daca realitatea ar fi diferita, atunci ceea ce astazi lasi sa patrunda si sa ruleze in mintea ta, maine nici macar nu ti-ai mai aminti. Insa toate acele ganduri pe care tu le rulezi in mintea ta, lasa urme. Si toate acele urme iti formeaza constiinta.

Asadar, schimbarea incepe in mintea ta, iar pentru a-ti modifica imaginile mentale prezente, ai doar o singura solutie. Trebuie sa te vezi, sa te percepi, sa te analizezi, dar nu din perspectiva a ceea ce esti in momentul prezent, ci din perspectiva a ceea ce vrei sa devii in viitor.

Trebuie sa iti impregnezi mintea cu imaginile a ceea ce vrei sa ai si sa devii in viitor. Prin acest proces impregnezi in mintea ta constiinta prosperitatii, atunci cand prosperitatea inca nu se manifesta in viata ta.

Iata de ce este important sa aplici acest artificiu:

– daca nu ai bani si te analizezi din perspectiva a ceea ce esti in prezent, tu practic impregnezi in mintea ta si mai puternic constiinta saraciei;

– daca nu ai bani, insa te analizezi din perspectiva a ceea ce vrei sa devii, tu practic impregnezi in mintea ta constiinta prosperitatii. Si astfel, gandurile tale de prosperitate vor deveni din ce in ce mai mari, in timp ce gandurile tale de saracie, din lipsa de hrana, vor deveni din ce in ce mai mici.

produse dezvoltare personala

5. Instrument practic de modificare al constiintei.

In continuare am sa iti pun la dispozitie un instrument practic care sa te ajute in modificarea nivelului constiintei tale. Insa nu vorbim de constiinta in general, ci de constiinta in directia a ceea ce iti doresti cu adevarat. Modificarea constiintei este un proces continuu.

De exemplu, daca vrei sa dobandesti constiinta prosperitatii, prin tot ceea ce faci zi dupa zi, prin fiecare experienta prin care treci, va trebui sa cristalizezi din ce in ce mai puternic imaginea prosperitatii.

Vizualizeaza-te ca un om bogat, simte-te ca un om bogat, vezi in jurul tau bogatia, conecteaza-te cu oamenii bogati, traieste mental si emotional ca un om bogat si actioneaza zi dupa zi in acest sens dupa un plan de actiune.

Acesta nu este un proces pe care sa il aplici o saptamana sau o luna, dupa care sa te intorci la constiinta omului sarac. Este un proces prin care tu iti dezvolti constiinta prosperitatii din ce in ce mai puternic, la o scara din ce in ce mai mare.

Procesul este similar in tot ceea ce iti doresti: prosperitate, fericire, succes, bani, familie, casa, sanatate fizica si mentala, etc.

In continuare am sa iti detaliez procesul de modificare a constiintei, dar in sens invers, astfel incat sa te ajut sa intelegi in mod corect care sunt etapele prin care trebuie sa treci. Pentru aceasta, imagineaza-ti ca esti in fata oglinzii si te privesti pe tine. Ceea ce vezi este imaginea ta care se reflecta in oglinda. Oglinda nu poate reflecta o alta imagine.

Similar este si cu mintea ta. Ea nu poate materializa in plan fizic decat ceea ce exista in interiorul constiintei tale. De aceea, tu obtii in plan fizic doar ceea ce se afla la nivelul constiintei tale. Asadar, iata etapele care descriu procesul de modificare a constiintei:

Etapa 4: Ca sa obtii rezultate diferite, trebuie sa sa iti schimbi constiinta.

Etapa 3: Ca sa iti schimbi constiinta, trebuie sa schimbi imaginile mentale si emotionale din mintea ta.

Etapa 2: Ca sa poti schimba imaginile, trebuie sa iti schimbi gandurile predominante.

Etapa 1: Ca sa iti schimbi gandurile, trebuie sa treci la actiune continua la scara mare care sa permita schimbarea.

Etapa 0: Ca sa treci la actiune continua la scara mare, trebuie sa definesti clar si specific ceea ce iti doresti cu adevarat.

Nu conteaza nivelul la care esti in acest moment. Nu conteaza trecutul tau. Nu conteaza greselile pe care le-ai facut pana in acest moment. Ceea ce consteaza cu adevarat, este daca incepand de astazi, iei decizia sa-ti modifici nivelul de constiinta, astfel incat sa obtii ceea ce iti doresti in viata. Iti doresc mult succes!

Acum ca ai ajuns la sfarsitul acestui articol, vreau sa te felicit pentru intetresul acordat!

Daca iti doresti sa aprofundezi acest subiect iti recomand:

Puterea gandului – schimba-ti viata folosindu-te de puterea gandului tau!
Gandul – Ce este si cum te influenteaza? Gandirea pozitiva se dezvolta!
Gandirea pozitiva – ce este si cum te ajuta? Scapa de gandirea negativa!
Legea Atractiei – Ce este si cum functioneaza? Descopera procesul complet

Daca iti doresti sa ne sustii si sa oferi valoare celor din jur, da un Share, acorda o nota articolului – (click pe Rating) si lasa in sectiunea de Comentarii, opinia ta cu privire la acest subiect!


Succesul tau este programabil!

Gabriel Radu

Rating
Constiinta - ce este si cum lucreaza in viata ta? (instrument de lucru) Overall rating: 5 out of 5 based on 14 reviews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comentarii la “Constiinta – ce este si cum lucreaza in viata ta? (instrument de lucru)”